Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ” ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ Του Παναγιώτη Τελεβάντου



Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησαστικών Ειδήσεων Amen.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αντώνη Τριανταφύλλου, που επιγράφεται:“Πάπας Φραγκίσκος και Πατριάρχης Αντιοχείας μοιράστηκαν την αγωνία τους για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής”.

“Η δοκιμασία των χριστιανών στη Συρία και τη Μέση Ανατολή βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι' με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο προκαθήμενος του παλαίφατου Πατριαρχείου έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Επίσκοπο της Ρώμης, στο πλαίσιο της επίσημης ειρηνικής επίσκεψής του στην Ιταλία. 

Ο Πατριάρχης Ιωάννης ενημέρωσε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χριστιανικές κοινότητες στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, αλλά και εξαιτίας της έξαρσης των θρησκευτικών και φυλετικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή παρεμβαίνοντας προσωπικά κατά της προετοιμασίας για στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας, αλλά και για το μέλλον των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή. 

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αντιοχείας ενημέρωσε τον Πάπα της Ρώμης και για την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου. Ένα ζήτημα που έχει και ιδιαίτερη προσωπική χροιά για τον ίδιο τον Πατριάρχη Αντιοχείας που είναι κατά σάρκα αδελφός του απαχθέντος Μητροπολίτη. Η τύχη του Μητροπολίτη Παύλου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Χαλεπίου Ιωάννη, από την ημέρα της απαγωγής τους τον Απρίλιο μέχρι σήμερα αγνοείται. 

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και ο Πάπας Ρώμης, παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα για την εποικοδομητική συνέχιση του διχριστιανικού διαλόγου. Την Κυριακή ο Πατριάρχης Αντιοχείας θα παραβρεθεί στη Θεία Λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην οποία θα προστεί ο Πάπας.”

Δεν υπάρχει ασφαλώς τίποτα επιλήψιμο με τη μετάβαση του Πατριάρχη Αντιοχείας στο Βατικανό ή οπουδήποτε αλλού για να ζητήσει βοήθεια για το ανεκδιήγητο δράμα του ποιμνίου του.

Πλην όμως με βαθύτατη οδύνη πληροφορούμαστε ότι ο Μακαριότατος  Πατριάρχης Αντιοχείας, στον οποίο στηρίξαμε υπέρμετρες ελπίδες για θέματα πίστεως, μετέβη στο Βατικανό για να κάνει “ειρηνική επίσκεψη”.

Γιατί;

Ο Πάπας είναι επίσκοπος της Εκκλησίας; 

Εχει αρχιερωσύνη και προίσταται Αυτοκέφαλης Εκκλησίας ώστε να πηγαίνει ένας ορθόδοξος Πατριάρχης για να του κάνει “ειρηνική επίσκεψη”μετά την εκλογή του;

Μήπως αυτές οι ενέργειες του Μακαριότατου Αντιοχείας και το γεγονός ότι η Συμφωνία του Σαμπεζύ και του Μπαλαμάντ βρίσκονται ήδη σε πλήρη εφαρμογή στα όρια της Εκκλησίας της Αντιοχείας, αντί να προσελκύσουν τη χάρη του Θεού για το εμπερίστατο ποίμνιο του Πατριαρχείου του το απογυμνώνουν πλήρως από τη χάρη του Θεού; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...