Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2013

Ένα εύστοχο σχόλιο σχετικά με το εθνοφυλετικό και ταξικό μίσος

Στην ανάρτηση του romfea.gr :
...διαβάσαμε το παρακάτω εύστοχο σχόλιο : 
«Η Εκκλησία θα έπρεπε να καταδικάζει συγκεκριμένα την πρόκληση τόσο εθνοφυλετικού, όσο και ταξικού μίσους. Θέλω να υπερασπίσω την πατρίδα μου, αλλά δεν μπορώ να τρέφω μίσος εναντίον όλων των λαών που την περιβάλλουν. Μέσα στους λαούς αυτούς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική της χώρας τους. Πολύ περισσότερο, δεν μπορώ να θεωρώ ανθρώπους άλλων φυλών ή άλλων εθνών κατώτερους, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε άλλες φυλές ή έθνη. Ο Θεός δημιούργησε όλους τους ανθρώπους "εξ ενός αίματος", όλοι είμαστε παιδιά του Αδάμ. Θέλω κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορώ να μισώ όποιον είναι πλουσιότερος από εμένα ή όποιον δεν συμμερίζεται τις απόψεις μου. Το μίσος είναι ΄πάθος που οδηγεί στην προσωπική κόλαση, είναι έργο του διαβόλου. Το μόνο αποδεκτό από την Εκκλησία μίσος είναι το μίσος κατά των αμαρτιών μας (όχι κατά των αμαρτωλών). Αυτή είναι η Ορθόδοξη χριστιανική θεώρηση. Τα άλλα ορισμένων "αριστεροχριστιανών" (όπως αυτοπροσδιορίζεται κάποιος γνωστός αριστερός θεολόγος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών) είναι εκ του πονηρού: Καταδικάζουμε τη δράση ακροδεξιών ομάδων, αλλά όχι την αντίστοιχη δράση ακροαριστερών. Λοιπόν, όποιος είναι τίμιος με την πίστη του, ας κοιτάξει καλά μέσα του: Είτε εθνοφυλεκτικό, είτε ταξικό, το μίσος αυτό μας αποκόπτει από τον Χριστό. 
Και καλό η Σύνοδος θα ήταν να συντάξει ένα κείμενο όπου θα γίνεται διάκριση μεταξύ της αγάπης προς την πατρίδας, που φτάνει μέχρι την αυτοθυσία, και του εθνικισμού, αλλά και διάκριση μεταξύ του μαρξιστικού διεθνισμού και της ορθόδοξης χριστιανικής οικουμενικότητας. Τα γράφω αυτά επειδή ορισμένοι αριστεροί που πρώτα είναι αριστεροί και μετά χριστιανοί (όσο είναι...), κάνουν σύγχυση του διεθνισμού και της οικουμενικότητας, ενώ στην ψυχή αγίων μορφών, όπως ο π. Παϊσιος, τέτοια σύγχυση δεν υπήρχε. Και επίσης, ορισμένοι ακροδεξιοί, που πρώτα είναι δεξιοί και Ελληνες και μετά χριστιανοί (όσο είναι...), κάνουν σύγχυση μεταξύ της φιλοπατρίας, που είναι αρετή και επαινείται και από τους Πατέρες της Εκκλησίας, και του εθνικισμού, για να μην πω και του φυλετισμού (ρατσισμού)...»

Το είδαμε ΕΔΩ. μεταφορά από  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...