Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ...

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ γάμοι ομοφυλόφιλων
Γυναίκες λεσβίες μεταξύ τους, καί "άνδρες" επίσης ομοίως πάνε για "γάμο"...

Στά μέσα Οκτωβρίου στήν Ιεραρχία τής Εκκλησίας τής Ελλάδος θα έλθει πρός συζήτηση το θέμα τού διεστραμμένου, αφύσικου, καί κτηνώδους  πάθους  πού φαίνεται να έχει πάρει απίθανες διαστάσεις στόν σύγχρονο κόσμο... Καί πού εν τούτοις μεγάλοι ηγέτες, όπως ο λεγόμενος κατ΄ ευφημισμόν "πλανητάρχης" σφοδρώς τό υποστηρίζει, κάνοντας τα πάντα για την νομιμοποίησή του... Γιατί άραγε ;
Αλλά πέραν τούτων...
Μετά τό ταξίδι πολιτικών μας στήν Αμερική, όπως καί άλλοτε επισημάναμε, αλλά καί τής εμπλοκής τής Αμερικανικής πρεσβείας στήν Θεσσαλονίκη για τήν διαφήμιση τής παρέλασης τών Gay Pride, ο κίνδυνος να επιστρέψουν εδώ οί πολιτικοί μας με "οδηγίες" συναίνεσης καί νομιμοποίησης καί στήν χώρα μας αυτής τής διαστροφής, είναι κίνδυνος μέγιστος! 
Τό αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο πού ετοιμάζουν πάλι για κατάθεση μετά τα γεγονότα τής ΧΑ , άν είναι όπως καί το προηγούμενο πού είχε αποσυρθεί, τότε αλλοίμονο ...
Καί ορθώς η Ιεραρχία θα πρέπει από τώρα να ξεκαθαρίσει σταθερά την Χριστιανική θέση της...


Με την ομοφυλοφιλία, ένα θέμα που πολύ δύσκολα και μόνο όταν οι περιστάσεις την υποχρέωσαν να το πράξει, θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας.
Στα μέσα του Οκτωβρίου συνεδριάζει η τακτική ετήσια Ιερά Σύνοδος των Ιεραρχών και,  ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι αυτό των σχέσεων των ατόμων ιδίου φύλου.
Σεβάσμιος ιεράρχης που ανήκει στην αποκαλούμενη ομάδα των "συντηρητικών" ετοιμάζει ανάλογη εισήγηση με την οποία θα εκφράζει τις θέσεις της Ορθόδοξης διδασκαλίας για την ομοφυλοφιλία και θα θίξει αυτό το καυτό θέμα, ενώπιον του σώματος της ιεραρχίας.
Πιθανότατα, ο Μητροπολίτης θα αναφερθεί και στις παλαιότερες τοποθετήσεις της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα.
Είναι όμως η πρώτη φορά που η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα κληθεί να τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος.
Στο παρελθόν η ομοφυλοφιλία έχει σχολιαστεί από την Ιερά Σύνοδο μόνο με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά (όπως ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου στην Τήλο) και από μεμονωμένους μητροπολίτες. 
Η εισήγηση αλλά κυρίως το τελικό κείμενο με το οποίο θα τοποθετείται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας επί του θέματος αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με βεβαιότητα θα απασχολήσει την εκκλησιαστική επικαιρότητα.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2007 ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων είχε αναφερθεί στο θέμα της ομοφυλοφιλίας:
"Η Ιερά Σύνοδος αδιαμφισβητήτως αποδέχεται και εμμένει σταθερώς εις την θέσιν της χριστιανικής ηθικής περί του απαραιτήτου της καθαρότητος του βίου των κληρικών, οίτινες δέον όπως είναι “ανεπίληπτοι” και “ανέγκλητοι” και της καταδίκης του θανασίμου αμαρτήματος της αρσενοκοιτίας, διότι κατά τον θείον ουρανοβάμονα Απόστολον Παύλον “πόρνοι και αρσενοκοίται βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι”». 
Παραμένει ένα ερώτημα, τέλος, αν η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα πάρει επίσημη θέση και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...