Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

Το αλεξίπτωτο της μετανοίας

alt
Ο βόρβορος των σκανδάλων είναι τόσο μεγάλος που πλέον δεν μπορεί να αναχαιτιστεί με τίποτε αφού η συγκάλυψη και μόνο των παλαιών ...απαιτούν νέα σκάνδαλα, σε επίπεδο δικαιοσύνης και ενεργειών του καταρρέοντος κράτους.
Ο λαός καταθλίβεται με όλα αυτά αφού την ίδια στιγμή ο ίδιος δεινοπαθεί και πληρώνει το μάρμαρο της υφιστάμενης κατάστασης.
Αναρωτιέται κανείς πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και εάν αυτό ήταν δυνατό, με την διαφθορά να έχει ποτίσει ως το μεδούλι κάθε κύταρρο της κοινωνίας μας και νομίζω πως εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πλέον η κρίση που βιώνουμε σαν ελληνική κοινωνία, με όλες της τις διαστάσεις, έχει αυτονομηθεί κι έχει πάρει τον δικό της αδιέξοδο δρόμο της αυτοκαταστροφής...Σαν μια ψύχωση που θα έλεγαν και οι ψυχολόγοι που ενεργεί πλέον πέραν της θελήσεως του ασθενή.
Σ' αυτήν την πορεία πάνω στον αδιέξοδο δρόμο της αυτοκαταστροφής - ας είμαστε ειλικρινείς - δεν μπορεί πλέον εύκολα να αλλάξει κάτι! Είμαστε σαν ένα αμάξι με σπασμένα τα φρένα που θα συνεχίσει να κινείται από κεκτημένη ταχύτητα μέχρι να πέσει στον γκρεμό όπου τότε το μόνο ...αλεξίπτωτο σωτηρίας θα είναι οι προσευχές μας στον Θεό...

Λέει ο γέροντας Παΐσιος:
Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στους φυσικούς και στους πνευματικούς νόμους: Ενώ οι φυσικοί νόμοι δεν έχουν σπλάχνα και ο άνθρωπος δεν μπορεί να τους αλλάξη, οι πνευματικοί νόμοι έχουν σπλάχνα και ο άνθρωπος μπορεί να τους αλλάξη, γιατί έχει να κάνη με τον Δημιουργό και Πλάστη του, τον Πολυεύσπλαχνο Θεό. Αν δηλαδή καταλάβη αμέσως το ανέβασμα της υπερηφανείας του και πη: «Θεέ μου, εγώ δεν έχω τίποτε δικό μου και υπερηφανεύομαι· συγχώρεσέ με!», αμέσως τα σπλαχνικά χέρια του Θεού τον αρπάζουν και τον κατεβάζουν απαλά κάτω, χωρίς να γίνη αντιληπτή η πτώση του. Έτσι δεν συντρίβεται, αφού προηγήθηκε η καρδιακή συντριβή με την μετάνοια που έδειξε.

Αν δεν πούμε το "ήμαρτον" εκούσια, έχει ο Θεός τρόπους για να το πούμε έστω κι ακούσια... 
Ο στόχος είναι να προσγειωθούμε όσο πιο μαλακά γίνεται στο έδαφος και με τα λιγότερα θύματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...