Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

Τώρα Σωθήκαμε!!

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο από  http://www.newsit.com.cy/ 
Τι λέει το ρεπορτάζ 

Σήμερα, Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχτηκε στο Φανάρι τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Joseph Biden. Αυτή είναι η δεύτερη φορά, που ο Αντιπρόεδρος επισκέπτεται το ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, μετά την 3η Δεκεμβρίου 2011. 

Ο κ. Μπάιντεν έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο λίγα λεπτά πριν τις 12. Στην είσοδο του Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς και κληρικοί της πατριαρχικής αυλής. 

Προσερχόμενος στο Πατριαρχείο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξήρε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη. «Αυτός είναι ο άνδρας, που πράττει αυτά τα οποία λέει» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

defencenet.gr  23/11/2014

Τι  δηλώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης φυσικά για  να το  πράξει σύμφωνα με την φήμη του ανδρός που του ΧΑΡΙΣΕ  ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος 

Ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης Βαρθολομαῖος σὲ συνέντευξή του στὴν αὐστριακὴ ἐφημερίδα «Κουρὶρ» δηλώνει ὅταν ἐρωτᾶται γιὰ τὸ Σχίσμα τοῦ 1054 (ποὺ διαίρεσε τὸν Χριστιανισμὸ σὲ Καθολικισμὸ καὶ Ὀρθοδοξία), πὼς ἡ ἀποκατάσταση τῆς διάσπασής της καὶ ἡ ἐπανένωση τῆς Ἐκκλησίας συνιστᾶ μεγάλο καθῆκον τῆς ἐποχῆς μας. 

¨Σέ σχέση μὲ τὸ Σχίσμα τοῦ 1054, ὁ κ. Βαρθολομαῖος σημειώνει πὼς ἡ ἀποκατάσταση τῆς διάσπασής της καὶ ἡ ἐπανένωση τῆς Ἐκκλησίας συνιστᾶ μεγάλο καθῆκον τῆς ἐποχῆς μας, καὶ παραπέμπει στὰ πρῶτα βήματα ποὺ ξεκίνησαν σὲ αὐτὴ τὴν κατεύθυνση πρὶν ἀπὸ 50 χρόνια ὁ Πάπας Παῦλος ὁ Ἕκτος καὶ ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης Ἀθηναγόρας, ἐνῶ, ὅπως παρατηρεῖ, ὁ ἐπίσημος Θεολογικὸς Διάλογος ἀνάμεσα στὶς Ἐκκλησίες βοήθησε νὰ ἐξαλειφθοῦν παρεξηγήσεις καὶ διαφορὲς ἀπόψεων!¨

¨ΕΥΓΕ στον άνδρα που πράττει ότι λέει¨
Είναι όμως όλα σωστά από αυτά που λέει και που πρόκειται να πράξει; 

Ο Σεβασμιώτατος Σεραφείμ απαντά

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ 20 Νοεμβρίου 2014 

"Με τις παρά πάνω δηλώσεις του ο Παν. κ. Βαρθολομαίος, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, φαίνεται να βαδίζει ακάθεκτος προς την ένωση της αμωμήτου Ορθοδοξίας μας με την παρασυναγωγή του Παπισμού, διαγράφοντας με μια μονοκονδυλιά Ορθοδόξους Συνόδους και αγίους Πατέρες αιώνων.

Το ερώτημα είναι ποιο μοντέλο θα ακολουθήσει εφ’ όσον ο αμετανόητος Παπισμός μένει αμετακίνητος πεισματικά στις κακοδοξίες του; Το μόνο μοντέλο που υφίσταται ιστορικά, είναι η ενωτική συμφωνία της Ψευδοσύνοδου Φεράρας – Φλωρεντίας (1438-1439), την οποία ο Ρωμαιοκαθολικισμός περιβάλλει με το κύρος «Οικουμενικής Συνόδου» και την οποία, ως γνωστόν, απέρριψαν και καταδίκασαν μια πλειάδα Ορθοδόξων Συνόδων και αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας." 

¨Φαίνεται ότι ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της ευσεβούς πηγής του Γένους, καθώς συνειδητοποιεί και ο ίδιος, ότι οι Διάλογοι με τον Παπισμό «δεν πάνε άλλο», αλλά έχουν βαλτώσει για τα καλά, δεν βλέπει άλλη διέξοδο για την ένωση παρά μόνο τη λύση της Φεράρας- Φλωρεντίας. Λογαριάζει όμως χωρίς τον «ξενοδόχο», ή μάλλον τους «ξενοδόχους». Και ο ένας «ξενοδόχος», ο πιστός λαός του Θεού, όπως τότε αγωνίστηκε, έτσι και σήμερα θα αγωνιστεί και δεν πρόκειται να δεχθεί, αλλά θα κηρύξει άκυρη μια νέα Ψευδοσύνοδο τύπου Φεράρας – Φλωρεντίας. Ο δε άλλος «ξενοδόχος», η Εκκλησία της Ρωσίας, με την μόλις πριν από μερικούς μήνες απόρριψη του κειμένου της Ραβέννας, έστειλε σαφές μήνυμα στο Φανάρι, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιάς μορφής πρωτείο, είτε αυτό είναι Φαναριώτικο, είτε Παπικό.¨

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών 
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/ 

Σεβασμιότατε επιτρέψτε μας μια προσθήκη.
Υπάρχει και τρίτος ξενοδόχος  που πρέπει να λογαριάσουνε και μόλις έκανε  την επίσκεψη του στο Φανάρι.

Ο τρίτος ξενοδόχος είναι η ΗΠΑ. Μάλιστα  ζητάει και  αυτή το ¨ ΠΡΩΤΕΙΟ¨ της ,Πρωτείο ¨γεωπολιτικό¨ σε αντιστοιχία με το γεωπολιτικό πρωτείο της Ρωσίας.

Έτσι λοιπόν  οι  πνευματικές και οι πολιτικές  κεφαλές που σχεδιάζουν ¨πρωτεία¨ πρέπει να λογαριάσουν…
¨παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ. ¨

¨ὁ κατοικῶν ἐν οὐρανοῖς ἐκγελάσεται αὐτούς, καὶ ὁ Κύριος ἐκμυκτηριεῖ αὐτούς. 5 τότε λαλήσει πρὸς αὐτοὺς ἐν ὀργῇ αὐτοῦ καὶ ἐν τῷ θυμῷ αὐτοῦ ταράξει αὐτούς. ¨

¨Κύριος εἶπε πρός με· υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε. 8 αἴτησαι παρ᾿ ἐμοῦ, καὶ δώσω σοι ἔθνη τὴν κληρονομίαν σου καὶ τὴν κατάσχεσίν σου τὰ πέρατα τῆς γῆς. 9 ποιμανεῖς αὐτοὺς ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ, ὡς σκεύη κεραμέως συντρίψεις αὐτού¨ http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.

ΤΕΛΙΚΑ όλα τα ¨πρωτεία¨ μοιάζουν με πήλινα κανάτια που θα κομματιαστούν στους πολεμικούς αγέρηδες που ξεκίνησαν να φυσάνε πάνω στην γη.

Πως θα σωθούμε;
Ας βάλουμε εδώ και τώρα ¨Πρωτείο¨ στην ζωή μας την μυριόπνοο ΕΥΧΗ.
¨ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ¨ … και τον κόσμο ΣΟΥ άπαντα

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...