Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

το άπειρο της συγνώμης…

αγιος Διονύσιος
Ετέθη από τους μαθητές του Χριστού το θέμα πόσες φορές πρέπει να συγχωρούμε αυτούς οι οποίοι μας έφταιξαν: Ο Πέτρος ρώτησε αν αρκούν οι εφτά φορές. Και Ο Χριστός του αποκρίθηκε ότι πρέπει να συγχωρούμε ακόμη και εβδομήντα εφτά φορές το εφτά. Που σε τελική ανάλυση σημαίνει άπειρες. Και επειδή οι μαθητές απόρησαν τους είπε την παραβολή του αχαρίστου δούλου.
Ηλεκτρονική διεύθυνση του σχετικού με την παραβολή αυτή κηρύγματος (!Α΄. Ματθαίου: ΙΗ: 23-35) είναι:
Αλλά της Κυριακής της άπειρης συγνώμης, για φέτος, προηγείται η γιορτή της Κοίμησης της Παναγίας. Του κηρύγματος της οποίας η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι:
Και όπως πάντα σας δίνω την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνόλου των «απαγορευμένων» απ’ τον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρυγμάτων μου. Παρότι και αυτά υπέστησαν δεινή-όπως προανέφερα- κατακρεούργηση από πληρωμένους, κατά τη γνώμη μου, δολιοφθορείς:
Ευχαριστώ όσους θα μπούνε στον κόπο να τ’ ακούσουν και όσους ενδεχομένως θέλουν να διατυπώσουν την οποιαδήποτε κριτική τους.
παπα-Ηλίας
https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: papailias6391@gmail.com
Υ. Γ. Η εικόνα είναι του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, που συγχωρεί το φονιά του αδελφού του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου