Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015

η Παναγία και ο γεωργοκτηνοτρόφος…

Μιχαίας
Είναι, λέει, οι «εταίροι» μας στη συντριπτική τους πλειονότητα χριστιανοί. Και πάνω απ’ όλους οι χριστιανοδημοκράτες και χριστιανοκοινωνιστές Γερμανοί. Αλλά τι λέει,στην προκειμένη περίπτωση, το Ευαγγέλιο; Και πιο συγκεκριμένα το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Παναγίας, της οποίας γιορτάσαμε την Κοίμηση (15 Αυγούστου). Και η οποία-όπως είναι ευνόητο- δεν είχε σπουδάσει οικονομολόγος ή κοινωνιολόγος σε κάποιο, όπως τα σημερινά, της παγκόσμιας κακοδαιμονίας «πνευματικό» ίδρυμα…
Όταν, λοιπόν, η Παναγία αναφέρεται στους δυνάστες και τους πλούσιους, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση οι νεοναζί γερμαναράδες και οι άλλοι συνευδοκούντες στα κακουργήματά τους, μιλάει για το διασκόρπισμά τους και το γκρέμισμά τους. Προκειμένου να υψωθούν οι ταπεινωμένοι και οι πεινασμένοι. Για να χορτάσουν το ψωμάκι, που με μυριάδες χέρια τους το κλέβουν και το ληστεύουν όλοι οι-κατ’ ευφημισμόν- χριστιανοδημοκράτες και χριστιανοκοινωνιστές (Λουκά: α:51-53). Που σημαίνει ότι όλα αυτά τα «χριστιανικά» παραμορφώματα δεν έχουν την παραμικρή σχέση ούτε με το σοσιαλισμό ούτε με τη δημοκρατία ούτε πολύ περισσότερο με το χριστιανισμό. Απλά τα καπηλεύονται.
Και υπάρχει και παράδειγμα για το έτερο σκέλος των «εταίρων» μας, που είναι οι τοκογλύφοι! Οι οποίοι-όπως λέγεται- είναι σε μεγάλο ποσοστό σιωνιστές. Που σημαίνει οπαδοί της ιουδαϊκής θρησκείας. Της οποίας ψυχή και η καρδιά είναι η διδασκαλία των προφητών. Των ασυμβίβαστων, δηλαδή, κηρύκων της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Ποιο είναι το παράδειγμα; Ο προφήτης Μιχαίας(+14 Αυγούστου)! Ο οποίος έζησε πριν από 28 αιώνες και που, ενώ αρχικά ήταν γεωργοκτηνοτρόφος, οι περιπέτειες της ζωής τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την ύπαιθρο και να ζήσει στην πόλη. Όπου οι προκλητικέςκοινωνικές και οικονομικές ανισότητες έκαναν την καρδιά του να πλημμυρίσει από ιερή αγανάκτηση. Με αποτέλεσμα μια αδυσώπητη θεϊκή φωνή σαν ηφαιστειακή λάβα να ξεχυθεί απ’ τη γραφίδα του και το λόγο του:
«Αλίμονο σ’ αυτούς, έλεγε, που καταδυναστεύουν και καταληστεύουν και γδύνουν τους φτωχούς και τους διώχνουν απ’ τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Επειδή έχουν δύναμη στα χέρια τους…»!
Επισήμαινε το γεγονός ότι όλο αυτό το κακό γινόταν με τη συμπαιγνία των πάσης φύσεως εξουσιαστών. Αυτών «που έχουν ως έργο τους, δήθεν, τη δικαιοσύνη, αλλά, στην πραγματικότητα την αποστρέφονται και διαστρέφουν την αλήθεια. Και, αντί να υπερασπίζονται, γδέρνουν το λαό και τρώνε τις σάρκες του και συντρίβουν τα κόκαλά του. Και δεν διστάζουν ακόμη και σε φόνους να φτάσουν. Για να χτίζουν έτσι και να καλλωπίζουν τις πόλεις τους και τα σπίτια τους με το αίμα του φτωχού λαού…»!
«Τι κάνουν οι δικαστές; Τι κάνει το ιερατείο; Συμμετέχουν κι αυτοί στη συμπαιγνία της κοινωνικής τρομοκρατίας και αδικίας. Δωροδοκούνται, για να υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κατεστημένου. Ταυτίζουν το δίκιο και τη διδασκαλία του Θεού με τα συμφέροντα τα δικά τους, των βασιλιάδων, των αρχόντων και των πλουσίων. Είναι λαοπλάνοι και ανθρωποφάγοι…»!
«Τι κάνουν οι, λεγόμενοι, πνευματικοί άνθρωποι, (οι ψευδοπροφήτες); Παραπλανούν και εξαπατούν το λαό. Υποστηρίζουν και λιβανίζουν αυτούς που τους ταΐζουν. Και τρομοκρατούν όλους εκείνους, που δεν μπουκώνουν το στόμα τους και δεν εξαγοράζουν τη σιωπή τους με το φαΐ και το χρήμα.…»!
Αλήθεια, διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, δεν έχετε την αίσθηση ότι ο άνθρωπος, που τα λέει αυτά, ζει τώρα ανάμεσά μας και ότι δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να στηλιτεύει τη σημερινή πραγματικότητα; Και που, αν ζούσε πριν από εξήντα χρόνια, θα κινδύνευε να θωρηθεί επικίνδυνος για την κοινωνία. Με αποτέλεσμα να φιλοξενηθεί ως εξόριστος σε κάποιο ξερονήσι. Ή κάποιο πρωινό να στηθεί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για να γίνει, όπως λέει το λαϊκό άσμα, «κόκκινο κρίνο» σε κάποια αλάνα, ως εχθρός της πατρίδας και της θρησκείας….
Και για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της διαστροφής σχετικά με την τωρινή κοινωνική και θρησκευτική μας πραγματικότητα επιχειρήστε μια σύγκριση ανάμεσα στους σήμερα παραμορφωμένους «σοφούς» και «αγίους» και τον Μιχαία. Ο οποίος, όπως προαναφέραμε δεν ήταν παρά ένας απλός γεωργοκτηνοτρόφος, που έζησε πριν από είκοσι οχτώ περίπου αιώνες. Που όμως δεν ασχολήθηκε με το «άνηθον και το κύμινον» της θρησκείας, όπως συμβαίνει, δυστυχώς, με τη συντριπτική πλειονότητα των θρησκευόμενων. Αλλά καταπιάστηκε με τα «βαρύτερα του νόμου», όπως είναι η δικαιοσύνη, που αποτελεί την ψυχή και την καρδιά της ηθικής και της θρησκείας. Χωρίς την οποία η οποιαδήποτε ηθική και θρησκεία είναι βδελυρή απάτη και αποκρουστική υποκρισία. Αλήθεια δεν νομίζετε ότι το πνευματικό και ηθικό του επίπεδο βρίσκεται ασύγκριτα ψηλότερα απ’ τη συντριπτική πλειονότητα των σημερινών, λεγόμενων, χριστιανών; Και προπάντων τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική ηγεσία!
Ή μήπως δεν βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με αυτούς που σήμερα καταληστεύουν και υπονομεύουν ολάκερη την ανθρωπότητα και όμως διατείνονται ότι έχουν την ίδια πίστη με τους προφήτες! Πράγμα που ασφαλώς κάνουν και όλοι οι χριστιανοδημοκράτες και οι χριστιανικοινωνιστές, που καπηλεύονται πολυειδώς και πολυτρόπως το χριστιανισμό!
Και το δυστύχημα είναι πως, όπως φαίνεται, η άθλια αυτή καπηλεία της χριστιανικής, αλλά και της προφητικής διδασκαλίας θα τραβήξει σε μάκρος ! Εφόσον θα υπάρχουν αυτοί, που στο όνομα του Χριστού και των προφητών, θα πλουτίζουν με τον ιδρώτα και το αίμα των αθώων. Αυτοί που θα δίνουν αντιπαροχή τη συνείδησή τους για τα αργύρια της προδοσίας του ανθρώπου. Αυτοί που τα δρεπάνια και άροτρα του λαού θα τα κάνουν «έξυπνες» βόμβες και επονείδιστα χρέη, για την εκ του ασφαλούς δολοφονία του!
Οι ομογάλακτοι αρχιερείς της καπηλείας της προφητικής και χριστιανικής διδασκαλίας!…
παπα-Ηλίας
https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: papailias6391@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...