Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2015

ΑΙΣΧΟΣ! Μαλλιοτραβήγματα Ιεραρχών μια εβδομάδα πριν από της Παναγίας-Απάντηση Αμβρόσιου σε Ζιμπάμπουε

ΑΙΣΧΟΣ! Μαλλιοτραβήγματα Ιεραρχών μια εβδομάδα πριν από της Παναγίας-Απάντηση Αμβρόσιου σε Ζιμπάμπουε

Η δράση γεννά αντίδραση... Αλλά όταν παραμονές της Παναγιάς βλέπει κανείς Ιεράρχες να "μαλλιοτραβιούνται" εξαπολύοντας σκληρές εκφράσεις ο ένας για τον άλλο μετά δεν μας φταίει η Ένωση Αθέων ή ο Φίλης ή οποιοσδήποτε άλλος πολέμιος της πίστης μας. Ντροπή και αίσχος στους Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε και Καλαβρύτων που διάλεξαν περίοδο να διασταυρώσουν τα ξίφη τους! Ο κ. Αμβρόσιος όπως αναμενόταν σήκωσε το γάντι από την πρόσφατη επίθεση του κ. Σεραφείμ και ξεσπάθωσε εναντίον του υπονοώντας μέχρι και σχέσεις με την ομοφυλοφιλική κοινότητα!  
Αναλυτικά αναφέρει: 
Προς τον Σεβασμιώτατον και Ανάξιον-αγάπης,
πλην όμως εν Χριστώ Αγαπητόν Αδελφόν μας ,
τον Μητροπολίτην Ζιμπάμπουε κ.κ. Σεραφείμ,

Καλάβρυτα, 07.08.2015

Σεβασμιώτατε εν Χριστώ Αδελφέ,
 Μεγάλη μου η τιμή να ασχοληθήτε με την αμαρτωλότητά μου και να γράψετε απαντητικώς ένα κείμενο αποτελούμενο από επτά (7) σελίδες, μόνο και μόνο διά να με στολίσετε με πολλά κοσμητικά επίθετα, όπως «ασεβέστατο», «εκφραστή της λευκής ενοχής «συκοφάντη Επίσκοπο», «αθεόφοβο Επίσκοπο», «ψυχολογικά ασθενή» και πολλά άλλα! Ομιλείτε επίσης διά «το μίσος, και την κακία και την χολή» της αθλίας ψυχής μου!
Το κορυφαίο απόφθεγμά Σας περί της αθλιότητός μου, το παραθέτετε εις την αρχήν της μακροσκελούς κατ’ εμού αναφοράς Σας: «Κάποτε, λένε, ο πληθωρικός και Λεβέντης μακαριστός Προκαθήμενος ......Σεραφείμ δεν άντεξε τον άγιο Καλαβρύτων και του είπε με θυμό “δεν ξέρω ποιος γεννήθηκε πρώτος: ο διάβολος ή εσύ!“». Βεβαίως αυτό είναι αποκύημα της αρρωστημένης φαντασίας Σας! Διότι ουδέποτε ελέχθη από τον Μακαριστόν Ευεργέτην μου, τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρόν Σεραφείμ, τον Οποίον υπηρέτησα πιστώς, πιστότατα!
Δι’ όλα αυτά, λοιπόν, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδίας μου! Φαντάζομαι, ότι η αγαπώσα (;) επισκοπική καρδία Σας, προσευχομένη ὑπέρ εμού του αθλίου, πόσα δάκρυα θα έχει χύσει διά να με φωτίση ο Πανάγαθος Θεός, διά να μου δώση μετάνοιαν και διά να συγχωρήση τις τόσες αμαρτίες και αθλιότητες της αμαρτωλής μου ψυχής!!!!!!!!
Εάν θα ηδυνάμην να καταλήξω εις ένα συμπέρασμα, κρίνοντας το μακροσκελέστατο άρθρο Σας, θα έλεγα, ότιδεν έχω αναγνώσει μέχρι σήμερα ένα τόσο «βαθυστόχαστο» (;) (!) άρθρο, γεμάτο από «αμπελοσοφίες», «αλλοιώσεις», «στρεβλώ-σεις» κλπ της αληθείας! Παρακάμπτετε την ουσία του υφ΄ ημών θιγομένου ηθικής φύσεως προβλήματος και παρεμβάλ-λετε τόσα και τόσα άσχετα ζητήματα, μόνο και μόνο για να εξωτερικεύσετε τα αφιλάδελφα προς με αισθήματα και συναι-σθήματά Σας.
Το πρόβλημα, το οποίον η αναξιότης μου έθεσε πρός τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην ήταν αμιγώς πνευ-ματικής φύσεως: Μπορούμε να μεταδώσουμε τα Άχραντα Μυστήρια προς ένα Δημόσιο Πρόσωπο, το οποίον «γυμνή τη κεφαλή» προβάλλει τον εαυτόν του ως Σοδομίτην, προωθεί επισήμως την Ομοφυλοφιλίαν και διοργανώνει παρελάσεις Ομοφυλοφίλων; Εάν έχει εξομολογηθή, εάν έχει δηλώσει μεταμμεταμέλειαν και αλλαγήν πορείας, τότε ΝΑΙ! Εάν όμως παραμένει αμετανόητος και εμμένει προκλητικά εις την αρρωστημένην ομοφυλοφιλικήν θεωρίαν του, τότε ΟΧΙ! Αναμφιβόλως ΟΧΙ!
Επομένως με την μακροσκελή και εν πολλοίς ασυνάρτη-τον κατ’ εμού επίθεσίιν Σας, το μόνον, που μας έχετε βοηθήσει νά κατανοήσουμε, είναι, ότι διάκεισθε συμπαθώς προς αυτά τα ανώμαλα εξ επόψεως ηθικής πρόσωπα -τα αμετανόητα-, τα οποία προωθούν την ομοφυλοφιλία και -αντί να ντρέπων-ται-, όλως αντιθέτως καυχώνται για το αμαρτωλό πάθος τους! Έτσι όμως αφήνετε εκτεθειμένον τον Εαυτόν Σας σε ελεύθερα σχόλια, μειωτικά οπωσδήποτε της προσωπικότητός Σας, κατά το «πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι»! Κατά την ταπεινήν μου γνώμην αυτοί οι άνθρωποι δεν ημπορούν να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων!
Συνεπώς τα περί Οικουμενικής Κινήσεως, περί του Πράσινου Πατριάρχου, περί Οικολογικής δραστηριότητος, περί του κ. Ολάντ κλπ. Σας χρειάζονται μόνο και μόνο για να συσκοτίζετε τα θέματα!
Εν τέλει, δυστυχώς είσθε και στρεβλωτής της αληθείας! Δεν κατηγορήσαμε εμείς τους «αυστηρούς Αγιορείτες», όπως στρεβλωτικά και πολύ κακόβουλα γράφετε! Αντιθέτως, εμείς παρουσιάσαμε τις περί κ. Μπουτάρη απόψεις Αγιορειτών Πατέρων, οι οποίοι με έγγραφό τους απευθύνονται προς την Ιεράν Κοινότητα του Αγίου Όρους, για να εκφράσουν «την απογοήτευση, αλλά και την μη εφάμαρτη οργή τους ......... εναντίον της φρικτής και σιχαμερούς αμαρτίας του Σοδομισμού.....», την οποίαν και εκφράζει και διαδίδει ο προαναφερθείς Δήμαρχος.
Αγαπητέ,
εκ καθήκοντος και ουχί κατ΄αξίαν,
εν Χριστώ Αδελφέ,
Φίλε και Υπερασπιστά των Ομοφυλοφίλων (;)
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα της Ζιμπάμπουε,


Χρειάζεσθε
περισσοτέραν εντιμότητα!
περισσοτέραν προσοχήν!
Και περισσοτέραν υπευθυνότητα!
οσάκις γράφετε επικριτικά για κάποιον άλλον, μάλιστα δε διά τινα εν Χριστώ Αδελφόν Σας, ο οποίος αριθμεί τεσσαρά-κοντα (40) περίπου έτη εις την Αρχιερωσύνην.

Με συμπάθειαν και ανοχήν εν Χριστώ
Ο άθλιος και τρισάθλιος Αδελφός Σας,
αλλ’ εν παρρησία λαλών
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Υ.Γ. Σας παραπέμπω στο παρακάτω δημοσίευμα, το οποίον Σας αφορά:
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΥΡΑΚΩΜΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!!! ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΚΚΩΤΗΣ ΔΕΝ ΟΡΘΟΤΟΜΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Βλ.http://elladapoyantisteketai.blogspot.gr/2014/11/blog-post_8.html
Αρχίζει κάπως έτσι:
«Γνώρισα, δυστυχώς, προσφάτως τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ, στο συνέδριο της Π.Ε.Ε.Θ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στην οποία ήταν και κεντρικός ομιλητής και δεν μου έκανε καθόλου καλή εντύπωση, ως θεολογών Επίσκοπος! Δυστυχώς όμως, η φανατίζουσα Οικουμενιστική ομιλία του, μου δημιούργησε απροσμέτρητη έκπληξη και ανησυχία, καθώς και έντονη εσωτερική ταραχή, τόσο μάλιστα, ώστε ήθελα να κάνω παρέμβαση, κατά την διάρκεια των αποριών και ερωτημάτων. Αλλά δυστυχώς, με το ζόρι, αφήσανε τρείς μόνο ανθρώπους, εκ των συμμετεχόντων στο συνέδριο, να θέσουν απορίες και ερωτήματα..., διότι η δεξίωση και το φαγοπότι που ακολουθούσε μετά του συνεδρίου ( Το φαγοπότι ήταν για τους ολίγους και τους «εκλεκτούς»! Κόψαμε τόσο δρόμο, να συμμετάσχουμε στο συνέδριο της ΠΕΕΘ και δεν φιλοτιμήθηκε μία ψυχή, ενός κληρικού ή ενός συναδέλφου Χριστιανού λαϊκού, να μας προσκαλέσει στο γεύμα ή, έστω, να μας κεράσουνε ένα ποτήρι νερό! Μόνο ένας ανόητος θα ξανασυμμετέσχε σε τέτοια Φαρισαϊκά συνέδρια!) δεν μπορούσε να περιμένει...!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Εκείνο λοιπόν, το οποίο εξέφρασε τότε, ο Σεβασμιώτατος και με συντάραξε, ήταν: οι αποτρόπαιες ψευδολογίες του και οι γνωστές παναιρετικές συκοφαντίες των αθλίων Οικουμενιστών, καθώς και οι ανόητοι χαρακτηρισμοί, που διακήρυσσε στο εν λόγω δήθεν, θεολογικό συνέδριο! Εξέφρασε ανόητες συκοφαντίες, κατά των φωτισμένων πνευματικών μας πατέρων, κατά των ομολογητών ποιμένων και απολογητών διδασκάλων της Εκκλησίας μας, κατά των Πνευματικών Μοναχών και λαϊκών, οι οποίοι συχνάκις, διαμαρτύρονται εντόνως και εμπόνως με εκκλησιολογικό τρόπο και φρόνημα, κατά της Παμπροτεσταντικής και Παμφραγκο-παπίζουζας βοθρολυματικής νόσου του Οικουμενισμού (“Οικουμενικής Κίνησης”), η οποία, στην λεπτή της θεολογική έννοια, είναι εωσφορική ειδωλολατρεία και πλάνη, μιάς και εξορίζει παντελώς, τον Κτιστοάκτιστο Θεάνθρωπο Κύριό μας, εκ της Οικουμενικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Του, και τοποθετεί στην θέση Του..., τον κτιστό αλαζόνα, ανθρωπίσκο-παπίσκο, της αρχαίας και συγχρόνου Ρώμης!
Θα αναρωτιέστε όμως, δικαιολογημένα, τα τελευταία λεξίδια μας, τι σχέση άραγε να έχουσιν, με τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ Κυκκώτη, μιας και δεν είναι (προς το παρόν!) καρδινάλιος της Φραγκοπαπίζουσας θρησκείας ή, έστω πάστορας, της Προτεσταντίζουσας παρασυναγωγής. Γι΄αυτό εδώ, θα πρέπει να αρχίσουμε να σας ξεδιπλώνουμε τις διερευνητικές σκέψεις και συγκριτικές αντιλήψεις μας, βάση ακλόνητων ντοκουμέν-των, scriptamanent, προς προβληματισμό σας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...