Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016

Ένα εύστοχο σχόλιο για την γονυκλισία του Προέδρου της Δημοκρατίας!


Διαβάζω τα αρνητικά σχόλια για αυτή την φωτογραφία που δείχνει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να γονυπετή κατά την Ιερά στιγμή της αναγνώσεως των ευχών στον Εσπερινό της Πεντηκοστής όπου Κλήρος και Λαός, γονυκλινείς δέχονται την κάθοδο του Παρακλήτου! Μεταξύ των άλλων, κάπου διάβασα: ”ξεχνάει πως η Ελληνική Δημοκρατία, δεν γονατίζει μπροστά σε κανέναν;” Αλήθεια, πόσο ”δημοκρατικό” είναι να απαγορεύεις σε κάποιον άνθρωπο που κατέχει προσωρινά το ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα της Χώρας, να εκφράσει την θρησκευτικότητα του; Πόσο ”δημοκρατικό” και ταυτόχρονα έντιμο είναι να θεωρείς προσβολή το να γονατίσει μπροστά στο Θεό ένας άρχοντας μιας ευνομούμενης Πολιτείας που στο όνομα αυτής της Δημοκρατίας έχει ισοπεδώσει τα πάντα! Πόσο ”δημοκρατικό” να προασπίζεσαι την σάτιρα των ανοήτων που θέλησαν τον ‘Αγιο Παΐσιο , τον άνθρωπο του Θεού, να τον εξονομάσουν ”Παστίτσιο” και να τον γελοιοποιούν; Πόσο ”δημοκρατικό” είναι στο όνομα της ανεξιθρησκείας να κατηγορείς την θρησκευτικότητα; Όχι! Υποκριτικό δεν είναι αυτό που έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας! 
Υποκριτική είναι η στάση όλων όσων βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν δηλητήριο για μια πρωτόγνωρη για τα νεοελληνικά δεδομένα φωτογραφία… Δεν μας έχουν συνηθίσει βλέπεις οι πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών σε τέτοιες συμπεριφορές… Αν τελικά είχε αποδεχθεί την πρόταση της Κυβερνήσεως να αναλάβει την θέση αυτή μια κορυφαία μορφή της Εκκλησίας όπως είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, φαντάζομαι τι σχόλια θα γράφονταν όλο αυτό το διάστημα! Κάτι ήξερε ο σοφός Ιεράρχης που αρνήθηκε να αποδεχθεί αυτή την θέση… Έτσι είναι! Είμαστε ένας ευλογημένος λαός μεν , που όμως δεν μπορεί να μας πιάσει κανείς πουθενά!!!! 

π. Θ.Α. 

Σχόλιο ” Εξάψαλμου”: Συμφωνώ επί της ουσίας με τον σεβαστό μου συντάκτη του κειμένου αυτού πατέρα Θωμά. Όμως θα ήθελα να προσθέσω το εξής: πότε άλλοτε είδαμε στο παρελθόν ΠτΔ ή και Βασιλέα ακόμη να γονατίζουν την ημέρα αυτή; Ουδέποτε! Γιαυτό σχολιάζει ο κόσμος και μάλιστα αυτός που δεν είναι εξοικειωμένος με τα της Εκκλησίας! Οι άρχοντές μας πρώτοι αγνόησαν ή περιφρόνησαν την Πίστη και την παράδοσή μας,για να υπάρχει τώρα αυτή η κατακραυγή! Ας ελπίσουμε οτι η γονυκλισία αυτή του Προέδρου είχε πραγματικά ουσιαστικό περιεχόμενο ακραιφνούς πίστεως και δεν έγινε για το θεαθήναι !!

πηγή
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...