Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2018

Η βάφτιση του Χριστού στον Ιορδάνη Ποταμό. Δείτε το σημείο που ο Άγιος Ιωάννης βάφτισε τον Ιησού.

 

Η βάφτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό έχει σφραγίσει την περιοχή , όπως ακριβώς συνέβη και με τα υπόλοιπα μέρη της Αγίας Γης από όπου πέρασε ο Ιησούς ή δραστηριοποιήθηκε.
VIDEO REPORTING Μαρία Γιαχνάκη
Καθ όλη την διάρκεια του έτους αλλά ειδικά την ημέρα της ανάμνησης της μεγάλης αυτής στιγμής της Ορθοδοξίας, πλήθος κόσμου έρχεται στο σημείο της βάφτισης να ευλογηθεί και να βαφτισθεί. Ο αγιοταφίτης Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ Ησύχιος μας μιλά για την ιστορία στο σημείο της βάφτισης και εξηγεί τα θεϊκά σημάδια που σύμφωνα με τις γραφές συνέβησαν κατά την διάρκεια της βάφτισης. 
Τα νερά του ποταμού εγύρισαν ωπίσω 
Το Άγιο Πνεύμα ως περιστερά κάθησε στο κεφάλι του Ιησού 
Κάθε χρόνο την ώρα της Θείας Τελετής ως ανάμνησης του γεγονότος , από την αγιοταφική αδελφότητα , του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα νερά του ποταμού αλλάζουν πλεύση ενώ χιλιάδες κόσμου παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...