Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 24, 2018

Το «ΟΧΙ» του Δωδώνης Χρυσοστόμου στα συλλαλητήρια (ΒΙΝΤΕΟ).


Την αντίθεσή του με τα συλλαλητήρια αλλά και τη συμμετοχή της Εκκλησίας σε αυτά εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σε πρωινή του συνέντευξη.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Σεβασμιώτατος υπεραμύνθηκε της άποψης του Αρχιεπισκόπου προσθέτοντας πως πρόκειται για μια προσωπική θέση και πως πλέον αναμένει τη Σύνοδο της Παρασκευής που θα συζητήσει το θέμα.
Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε: «Είμαι του δόγματος Σεραφείμ, η Εκκλησία ούτε πολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται. Αλλά πορεύεται. Ο όρος Μακεδονία θίγει την εθνική μας συνείδηση. Θα μπορούσαμε βέβαια να πούμε και στον Αρχιεπίσκοπο, ότι τόσο χρόνια χρησιμοποιείται ως σύνθετη ονομασία κι επομένως έχουμε χάσει το τρένο γιατί το έχουμε αποδεχθεί κι εμείς. Αργήσαμε πολύ.
Δεν ήταν λάθος η θέση του Αρχιεπισκόπου για τα συλλαλητήρια. Ηταν η άποψή του. Γιατί να μην την καταθέσει. Γι’αυτό και είπαμε πως εμείς δεν πρέπει να δίνουμε γραμμή. Το συλλαλητήριο έγινε και δεν ήταν από μία ή δύο παρατάξεις. Η Εκκλησία δεν έχασε, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος είπε «όχι» στα συλλαλητήρια. Δεν ήταν άποψη της Συνόδου αλλά προσωπική. Γι’αυτό και κάλεσε Σύνοδο για την Παρασκευή. Θα δούμε τι θα πει η Σύνοδος. Προσωπικά είμαι πάντα κατά του συλλαλητηρίου. Δεν πρέπει να βγάζουμε τους ανθρώπους στα πεζοδρόμια».

Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, σχολίασε: «Τόσα χρόνια έχουν τον όρο Μακεδονία και δε μας ενοχλεί τόσα χρόνια. Αυτό που μας ενοχλεί είναι ο πιθανός αλυτρωτισμός. Δε νομίζω ότι θα βρεθεί λύση. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».
Δε θέλησε να σχολιάσει δημοσίως τις φωτογραφίες του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής και είπε: «Εχω προσωπική άποψη αλλά δε θα την καταθέσω. Εγώ δε χωρίζω το ποίμνιο. Η Εκκλησία δεν πρέπει να χωρίζει και να διαχωρίζει».
Τέλος, για το αν πρέπει να γίνει συλλαλητήριο, θυμήθηκε την περίοδο της συλλογής υπογραφών για τις ταυτότητες: «Είναι υπόθεση της κυβέρνησης και της Βουλής. Εγώ ήμουν αντίθετος και για το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες. Οταν μαζέψαμε υπογραφές, είχα πει πως είναι πολύ καλές για προσάναμμα για τα τζάκια. Η Εκκλησία πρέπει να ενώνει».
 πηγή
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...