Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2011

Ερανος αγάπης κατά της φτώχειας



Με σύνθημα «Ας προσφέρουμε λίγα από τα λίγα που έχουμε», βγαίνουν από αύριο στους δρόμους τα συνεργεία των ενοριών των μητροπόλεων της Θεσσαλονίκης για τον έρανο αγάπης του 2011.
Η αφίσα που κυκλοφόρησε από την ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει τη φωτογραφία ενός άπορου που αναζητά σε κάδο σκουπιδιών, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου για να βάλει στο πλαστικό του μπουκαλάκι.
«Η φωτογραφία αυτή είναι σκληρή και αποτυπώνει την πραγματικότητα που ζούμε. Ο έρανος αγάπης φέτος ζητά από τους πιστούς να συνεισφέρουν με τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα γίνουν δέματα για την ενίσχυση των άπορων τα Χριστούγεννα και θα μπορούμε όλο το χρόνο να παρέχουμε οικονομικά βοηθήματα στους ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη», σημείωσε ο π. Δαβίδ Τζιουμάκας, αρχιερατικός επίτροπος της ιεράς μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ο έρανος της οποίας θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 19 Δεκεμβρίου.
Για συσσίτια
Από αύριο 11 του μήνα ξεκινούν οι έρανοι αγάπης από τις άλλες δύο μητροπόλεις της Θεσσαλονίκης. Στις ενορίες της ιεράς μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και της ιεράς μητρόπολης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα συμβάλουν και στη διοργάνωση των 35 συσσιτίων που παρέχονται καθημερινά από τις ενορίες της Θεσσαλονίκης σε περίπου 4.000 ανθρώπους. Η ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως διοργανώνει καθημερινά 20 συσσίτια και η ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης 14, όπου βρίσκουν φαγητό, άποροι, άστεγοι, αλλά και οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που δυσκολεύονται να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...