Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιουλίου 19, 2015

ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ–ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

π.Δαμιανός Σαράντης

Θα πω και θα γράψω κάτι το οποίο γνωρίζω εκ των προτέρων ότι είναι αρκετά δυσάρεστο και για το οποίο, επίσης, εύχομαι και υπερεύχομαι να βγω σε απόλυτο βαθμό ψεύτης και αναληθής ενώπιόν σας:
Υπάρχουν τσιχαντιστές στην Πατρίδα μας, οι οποίοι, είναι μυστικά εξαπλωμένοι και διάσπαρτοι παντού στη Χώρα και, βεβαίως, όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι αληθινές προθέσεις και διαθέσεις τους· είναι μεγάλη τους 

Φωτογραφία της Κατερινα Μωραϊτη.
τον κάθε Υμηττό και, κυρίως, τον κάθε Έλληνα.
Όπου μπόρεσα, έστειλα προσωπικά ειδοποιήσεις και ενημερώσεις. Δυστυχώς, όμως, ο πολύς ο κόσμος, είναι και θέλει να είναι βαθιά νυχτωμένος, μέσα στην αδιαφορία, στον ωχαδερφισμό και στη χαρωπότητα της εγωφαντασίας του. Δε χωρεί αμφιβολία, ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας βίαιης και φονικής επέλασης των τσιχαντιστών στα σπίτια των ναρκωμένων, ανυποψίαστων και εφησυχασμένων νεοελλήνων.
Ήδη στην Ελληνική Επικράτεια βρίσκονται τουλάχιστον πάνω από 1,5 εκατ. απ’ αυτούς, όλοι τους, κάτω από το φιλήσυχο πρόσωπο του «φτωχού» και «ανυπεράσπιστου» μετανάστη. Και επειδή σίγουρα όλοι αυτοί δεν ήρθαν στον Τόπο μας για «διακοπές», είναι βέβαιο ότι περιμένουν το σινιάλο από τα διευθυντήριά τους, προκειμένου ν’ αρχίσουν την αποτρόπαιη δράση τους.
Οι επίσημες πληροφορίες αποπροσανατολίζουν λέγοντας γενικά ότι πρόκειται να χτυπήσουν «κάπου στα Βαλκάνια». Όμως, ας μη γελιόμαστε: ΔΕΝ είναι τα Βαλκάνια ο «κόκκινος» στόχος τους, αλλά μονάχα η Ελλάδα!
Προσευχή-πίστη-μετάνοια-ομόνοια και εγρήγορση. Κάντε ο,τιδήποτε μπορείτε και δεν μπορείτε, ό,τι περνάει πρακτικά από το χέρι σας, προσωπικά–διαπροσωπικά–συλλογικά, για να είστε σθεναρά έτοιμοι να υπερασπισθείτε τους ανθρώπους και τα σπίτια σας.
Ο ψευδοπροοδευτισμός των ανθελληνικών πολιτικών ηγεσιών θέλησε τόσο καιρό να μας παραδώσει εντατικά μαθήματα για «αντι–ρατσισμό». Τώρα, δυστυχώς, θα δούμε καθαρά ποιος είναι «ρατσιστής» και ποιος «αντι–ρατσιστής», ίσαμε εκεί που βαστάει η ύπαρξή μας.
Συγνώμη, για το εκτενές μου κείμενο.
Ζω την αγωνία της ευθύνης μου έναντι σ’ εσάς, γι’ αυτό και σας ενημερώνω όλους σας, δίχως βέβαια να θέλω συνειδητά να τρομοκρατήσω κανένα σας. Μακριά από μένα κάθε τρομοσπορά και τρομοκράτηση.
Αν αδυνατείτε να κατανοήσετε ή να δεχθείτε την αλήθεια των γραφομένων, αυτό είναι από μένα απόλυτα κατανοητό και σεβαστό. Ζητώ να με συγχωρέσετε που εκθέτω και δημοσιεύω κάτι που αντικρούει αλγεινά τα μέτρα της παραδοχής, της γνώσης, της αντίληψης πολλών ή λίγων από σας. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να μπω σε διενέξεις σχολίων και άλλων αντιπαραθέσεων.
«Κάθε λόγος, συγκρούεται με κάποιον άλλο λόγο. Ποιος λόγος όμως μπορεί να συγκρουστεί με την ίδια τη ζωή;» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
«Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΘΛΙΨΕΣΙ ΤΑΙΣ ΕΥΡΟΥΣΑΙΣ ΗΜΑΣ ΣΦΟΔΡΑ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...