Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015

Στιχηράριον Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη


osioupaisiou2
Την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου θα εορτάσει για πρώτη φορά τη 12η Ιουλίου η Ορθόδοξη Εκκλησία μετά την αγιοκατάταξη του. Για το λόγω αυτό έχουν συντεθεί ακολουθίες και εκγωμιαστικοί ύμνοι για τη λειτουργική τιμή και μνήμη του Οσίου Πατρός. Ο υμνογραφικός λόγος στα πλαίσια της λειτουργικής ζωής γίνεται ηδυσμένος λόγος-μέλος για να αποκαλύψει ”τον εγκέιμενον τους ρήμασι νούν”, κατά την σοφή ρήση του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης.
Στη μουσική ένδυση της ακολουθίας του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, την οποία συνέγραψε η μοναστική αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστού Ιωάννης Σουρωτής, προχώρησε ο μουσικολόγος και μελοποιός Μάριος Αντωνίου. Η μελοποίηση περιλαμβάνει τα Στιχηρά Ιδιόμελα της Ακολουθίας του Εσπερινού και του Όρθρου. Η μελοποίηση χαρακτηρίζεται από απλότητα, ευκρίνεια και κλασική δόμηση των μελικών γραμμών για την τελειότερη έκφραση του λόγου.
Για λήψη της μελοποιημένης ακολουθίας πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...