Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015

ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΔΙΩΓΜΩΝ, ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟΙ


(Νικόλαος Σωτηρόπουλος)

Ιδού εγώ σας αποστέλλω σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους. Γι’ αυτό να είσθε έξυπνοι σαν τα φίδια, αλλά και άδολοι και τέλειοι σαν τα περιστέρια. 17Και να προφυλάσσεστε από τους ανθρώπους, διότι θα σας παραδώσουν σε συνέδρια, και στις συναγωγές τους θα σας μαστιγώσουν. 18Και σε ηγεμόνες δε και βασιλείς θα οδηγηθείτε εξ αιτίας μου, για να δώσετε μαρτυρία σ’ αυτούς και στους εθνικούς (ειδωλολάτρες). 19Όταν δε σας παραδώσουν, μη καταληφθείτε από αγωνία και μη φροντίσετε για το πώς θα μιλήσετε ή το τι θα πείτε. Διότι θα σας δοθεί εκείνη την ώρα τι θα πείτε. 20Διότι δεν είσθε σεις που ομιλείτε, αλλ’ είναι το Πνεύμα του ουράνιου Πατέρα σας που ομιλεί, χρησιμοποιώντας εσάς ως όργανά του. 21Θα παραδώσει δε αδελφός αδελφό σε θάνατο, και πατέρας παιδί, και θα επαναστατήσουν παιδιά εναντίον γονέων, και θα τους θανατώσουν. 22Και θα μισείσθε απ’ όλους για τ’ όνομά μου. Όποιος όμως υπομείνει μέχρι τέλος, αυτός θα σωθεί. 23Όταν σας διώκουν από τη μία πόλη, να φεύγετε για την άλλη. Αληθινά σας λέγω, δεν θα προφθάσετε να τελειώσετε τις πόλεις του Ισραήλ, και ο Υιός του ανθρώπου θα έλθει.
24Δεν είναι μαθητής παραπάνω από το διδάσκαλο, ούτε δούλος παραπάνω από τον κύριο του. 25Είναι αρκετό στο μαθητή να γίνει όπως ο διδάσκαλός του, και στον δούλο όπως ο κύριός του. Αν τον οικοδεσπότη ονόμασαν Βεελζεβούλ, πόσο μάλλον τους οικιακούς του; 26Αλλά μη τους φοβηθείτε (τους συκοφάντες). Διότι δεν υπάρχει τίποτε σκεπασμένο, που δεν θα ξεσκεπαστεί, και κρυφό, που δεν θα γίνει γνωστό (Η αλήθεια δηλαδή θα διαλάμψει και η συκοφαντία θα διαλυθεί).
27Αυτό που σας λέγω ιδιαιτέρως, να το πείτε δημοσίως, και αυτό που ακούτε στο αυτί, να το κηρύξετε απ’ τις ταράτσες. 28Επίσης να μη φοβηθείτε απ’ αυτούς που σκοτώνουν το σώμα, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή. Να φοβηθείτε δε μάλλον εκείνον, που μπορεί και ψυχή και σώμα να καταδικάσει σε όλεθρο μέσα στη γέενα (στην Κόλαση). 29Δύο σπουργίτια δεν πωλούνται για μία δεκάρα; Και όμως ένα από αυτά δεν πέφτει στη γη (δεν πεθαίνει) χωρίς να το επιτρέψει ο (ουράνιος) πατέρας σας. 30Όσο δε για σας, ακόμη και οι τρίχες της κεφαλής σας είναι αριθμημένες. 31Μη φοβηθείτε λοιπόν. Από πολλά σπουργίτια είσθε ανώτεροι εσείς».

ΑΝΑΓΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ
32«Για καθέναν, που θα κάνει ομολογία για μένα μπροστά στους ανθρώπους, θα κάνω και εγώ ομολογία γι’ αυτόν μπροστά στον Πατέρα μου τον ουράνιο.33Εκείνον, που θα με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ και εγώ μπροστά στον Πατέρα μου τον ουράνιο».

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
34«Μη νομίσετε, ότι ήλθα για να βάλω ειρήνη στη γη. Δεν ήλθα για να βάλω ειρήνη, αλλά μαχαίρι (σύμβολο πολέμου). 35Ήλθα δηλαδή να φέρω σε διάσταση ακόμη και υιό προς τον πατέρα του, και θυγατέρα προς τη μητέρα της, και νύφη προς την πεθερά της. 36Εχθροί του ανθρώπου και οι οικιακοί του!».


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ
37«Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα παραπάνω από μένα, δεν μου είναι άξιος. Και όποιος αγαπάει υιό ή θυγατέρα παραπάνω από μένα, δεν μου είναι άξιος.38Και αυτός, που δεν παίρνει το σταυρό του και δεν με ακολουθεί, δεν μου είναι άξιος. 39Όποιος θα σώσει τον εαυτό του (αποφεύγοντας το μαρτύριο), θα τον χάσει. Και όποιος θα θυσιάσει τον εαυτό του για χάρη μου, θα τον σώσει».


( Ματθ.10ο κεφ) 


Το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...