Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

Έφτασαν τους 500.000 οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Αυστρία


Για τα αποτελέσματα της πρώτης Γενικής Συνέλευσης της νεοσυσταθείσας Επισκοπικής Διάσκεψης της Αυστρίας αλλά και για γενικότερα ζητήματα των 500.000 ορθοδόξων πιστών της χώρας, ενημέρωσε τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ, ο πρόεδρος της Διάσκεψης, ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της στο προεδρικό Μέγαρο στη Βιέννη.  Τον Μητροπολίτη Μιχαήλ συνόδευαν οι επίσκοποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας, Ρουμανίας, Σερβίας και ο πρόεδρος του Οικουμενικού Συμβουλίου Εκκλησιών στην Αυστρία.
    Κατά την ενημέρωση του ομοσπονδιακού προέδρου, ο Μητροπολίτης Μιχαήλ, επισημαίνοντας πως οι Ορθόδοξοι στην Αυστρία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του θρησκευτικού της τοπίου, χαιρέτισε την επικείμενη τροπολογία στον αυστριακό Νόμο περί Ορθοδοξίας με την οποία, μεταξύ άλλων, η ιδρυθείσα τον περασμένο Οκτώβριο Επισκοπική Διάσκεψη Αυστρίας αναγνωρίζεται ως ο επίσημος συνομιλητής για την Αυστριακή Δημοκρατία, ενώ ρυθμίζεται και η δυνατότητα αναγνώρισης ορθοδόξων επισκοπών στη χώρα.
    Ως ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία στην Αυστρία και ένα νέο σταθμό στις σχέσεις της με το επίσημο αυστριακό κράτος, θεωρείται η προγραμματισμένη για τις 23 Μαΐου, απονομή στον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας-Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, ανώτατης τιμητικής διάκρισης, του Ανώτερου Χρυσού Ταξιάρχη μετά Αστέρος του Τάγματος Αξίας της Αυστριακής Δημοκρατίας.
    Στο σκεπτικό απονομής του παρασήμου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με την ανώτατη αυτή τιμητική διάκριση τιμάται η μακρά υπηρεσία του Μητροπολίτη Αυστρίας ως Έξαρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ως προέδρου της Επισκοπικής Διάσκεψης στην Αυστρία και ιδιαίτερα η συμβολή και συνδρομή του στην ενσωμάτωση των Ορθοδόξων στην αυστριακή κοινωνία.
 (πηγή ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...