Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

“ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΩΣΗ; ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΥΝΙΤΕΣ!!!”

 


“ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΩΣΗ; ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΥΝΙΤΕΣ!!!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Παπικός Αρχιεπίσκοπος του Βελιγραδίου μας προσκαλεί να γίνουμε Ουνίτες.!!! Ενότητα στη διαφορετικότητα, προτείνει.

Με άλλα λόγια. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν αφίστανται οι Παπικοί από τις αποφάσεις της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου για τις “Ανατολικές Εκκλησίες”, όπως ονομάζουν τις Ορθόδοξες και τις Μονοφυσιτικές Εκκλησίες.

Η πρότασή του προς τους Ορθόδοξους είναι σαφέστατη. Γίνετε Ουνίτες! Κρατείστε και το “Σύμβολο της Πίστεως” χωρίς το Filioque. Συνεχίστε να έχετε τη μοναχική τάξη που έχετε. Τελείτε τα μυστήριά σας με τον τρόπο που τα τελείτε. Κρατείστε ότι άλλο έθιμο θέλετε.

Η διαφορετικότητα δεν ενοχλεί τον Παπισμό καθόλου. Η ποικιλία - ακόμη και σε θέματα δόγματος - ουδόλως ενοχλεί το Βατικανό.

Οι εν Ελλάδι Παπικοί απαγγέλλουν το Σύμβολο της Πίστεως χωρίς το Filioque. Αφού και ο ίδιος ο Πάπας το απαγγέλλει - ορισμένες φορές - χωρίς το Filioque ως Σύμβολο της πίστεως μιας αρχαίας μορφής!!! Οι Μαρωνίτες δέχονται μόνον πέντε Οικουμενικές Συνόδους. Και κάτι έγινε.!!! Το Βατικανό “αγρόν ηγόρασεν και ζεύγη βοών πέντε”.

Ενα μόνον τους ενοχλεί. Σε ένα μόνον δεν δέχονται παζάρια ή συμβιβασμό. Στο πρωτείο και στο αλάθητο. Στα παπικά δόγματα. Αν εμείς προδώσουμε την πίστη μας και δεχθούμε τα παπικά δόγματα τότε η ένωση θα γίνει αμέσως πραγματικότητα. Για τους Παπικούς από αυτό και μόνο εξαρτώνται όλα.

Ακούν άραγε οι δικοί μας τι τους λέγει ο Παπικός Αρχιεπίσκοπος του Βελιγραδίου ή θα συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο του εκκλησιολογικού εκτρώματος του Μπαλαμάντ, της Ραβέννας, του Πόρτο Αλέγκρε και της Ελούντας;

Aς ορθώσουν ορθόδοξο ανάστημα και ας μιλήσουν ως αληθινοί εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, - την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι - τώρα που στέκονται “περίλυποι έως θανάτου” μπροστά στα αποκαίδια της προοπτικής του διαλόγου, που άφησαν πίσω τους η επέλαση του ρωσικού εθνοφυλετισμού και ο σκόπελος της ιστορικής απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,.

Ας εξηγήσουν στους Παπικούς ότι η πίστη των Πατέρων μας δεν είναι ούτε για πούλημα, ούτε για παζάρια! Ο Πάπας και οι καρδινάλιοι και οι οπαδοί του πρέπει να επιστρέψουν εν μετανοία στην Ορθόδοξη Εκκλησία - τη ΜΟΝΗ αληθινή Εκκλησία - χωρίς καμιά “διαφορετικότητα” σε θέματα πίστεως, λατρείας, ήθους και διοίκησης με βάση το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας στο οποίο δεν μπορεί να εμφιλοχωρήσει κανενός είδους πρωτείου εξουσίας ή αλάθητου.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****

ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ, Stanislav Hočevar: “ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ”
==========
Μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες έστειλε με αφορμή το Πάσχα ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου, Stanislav Hočevar. Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος, στο μήνυμά του προς τους πιστούς, (Postojanom ljubavlju preobrazimo sebe) ανέφερε ότι η δύναμη του Χριστού μπορεί να ακυρώσει όλη την ενέργεια την οποία χρησιμοποιούσαμε ως τώρα στις εχθρότητές μας και όλες τις εντάσεις ανάμεσά μας, καθώς και να μετατρέψει αυτήν την ενέργεια σε ενέργεια για την ανάπτυξη της αμοιβαίας συνεργασίας. «Χάρη στην Ανάσταση του Ιησού Χριστού εμείς μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη την αμοιβαία εχθρότητα και να βρούμε δρόμους ενότητας, διατηρώντας πάντα τις διαφορετικότητές μας».
Σύμφωνα με τα λόγια του αν μέχρι τώρα αισθανόμασταν μοναχοί, αιχμαλωτισμένοι ή απομονωμένοι, τώρα, με την αγάπη του Χριστού, η οποία είναι υπεράνω όλων αυτών, μπορούμε να αρχίσουμε τη δημιουργία νέας κοινότητας, με νέα ελπίδα και σοφία. »Κατά τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να χάσουμε την ταυτότητά μας, αλλά θα απαλλαγούμε από την καταστροφική επενέργεια του παρελθόντος, παράλληλα με την ανανέωση του πνεύματος, της πίστης και της δημιουργικότητάς μας»,- «Άς γίνει λοιπόν αδελφοί και αδελφές, πραγματικότητα αυτό το Πάσχα η ελπίδα, η πίστη, η αγάπη, η ενότητα και συνεργασία» κατέληξε ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου, Stanislav Hočevar .
ΠΗΓΗ:
Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...