Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

Τρεις βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για το «απαγορεύεται το Χριστός Ανέστη» και τη μή μετάδοση των Ακολουθιών από το Δημοτικό ραδιόφωνο

Ερωτήσεις για την απαλοιφή του «Χριστός Ανέστη» από το δημοτικό ραδιόφωνο "Αθήνα 9.84" και την απαγόρευση μετάδοσης των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας κατέθεσαν η Ελίζα Βόζεμπεργκ από τη ΝΔ και οι Θ. Πλεύρης και Α. Γεωργιάδης από το ΛΑΟΣ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Βόζεμπεργκ στην ερώτηση προς την κ. Διαμαντοπούλου: «Δυσάρεστη έκπληξη και αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη προκάλεσε η εντολή του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη προς τους παραγωγούς του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 όχι μόνο να μη μεταδώσουν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και να αποφύγουν τον χαιρετισμό "Χριστός Ανέστη" για να μην ενοχληθούν οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα».
Όπως σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ, «η εντολή του δημάρχου συνιστά ασέβεια προς τους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στην εκκλησία και θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας μέσω του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας». Πάντως συνεργάτες του Δημάρχου διαψεύδουν τα περί "απαλοιφής του Χριστός Ανέστη". Η συνέχεια στη Βουλή.
Η κ. Βόζεμπεργκ ρωτά την υπουργό Παιδείας αν γνώριζε την εντολή του δημάρχου, αλλά και αν συμφωνεί με αυτήν.
Από τη πλευρά τους, ο Θάνος Πλεύρης και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Ραγκούση και Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί εντολής του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη για απαλοιφή της ευχής «Χριστός Ανέστη» από το πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφώνου Αθηνών. 
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ότι ό δήμαρχος Αθηναίων απαγόρευσε από τους παρουσιαστές του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 να εύχονται «Χριστός Ανέστη» προκειμένου να μην θιχτούν οι μουσουλμάνοι της πόλης των Αθηνών. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, πραγματικά πρόκειται για μία πρόκληση σε βάρος των Αθηναίων, των χριστιανών δηλαδή, που πληρώνουν τους φόρους τους εις βάρος των λαθρομεταναστών μουσουλμάνων που έχουν εισβάλει στην πόλη των Αθηνών.
Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας:-Ισχύουν οι πληροφορίες όπως μεταφέρονται και αν ναι πως προτίθεσθε να προστατεύσετε τους Έλληνες χριστιανούς από μία τέτοια αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής;- Αναφορικώς με το Υπουργείο Παιδείας, μια τέτοια πράξη της δημοτικής αρχής απηχεί τις θέσεις του υπουργείου Σας»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...