Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Απριλίου 30, 2011

Γιατί το κινητό καταγράφει τα ίχνη σας όπου κινείστε;

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΕΑΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ iPHONE, ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΜΕ ANDROID ΚΑΙ WINDOWS MOBILE

Γιατί το κινητό καταγράφει τα ίχνη σας όπου κινείστε;

Ορμητικότατα επέστρεψε στο προσκήνιο η προστασία του προσωπικού απορρήτου μετά το μπαράζ αποκαλύψεων για τις «κρυφές» δραστηριότητες των iPhone της Apple και των κινητών τηλεφώνων με το Android της Google.
Κάτι κρύβουν και μάλλον δεν μας το λένε οι κατασκευαστές των υπερβολικά «έξυπνων» κινητών Κάτι κρύβουν και μάλλον δεν μας το λένε οι κατασκευαστές των υπερβολικά «έξυπνων» κινητών Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη ότι στα iPhone βρίσκεται ένα αρχείο με τις γεωγραφικές συντεταγμένες των σημείων όπου έχει κατά καιρούς βρεθεί η συσκευή. Το πιο ανησυχητικό ήταν η διαπίστωση πως το αρχείο αυτό είναι μη κρυπτογραφημένο, ενδεχομένως να μεταφέρεται στην Apple και είναι εύκολο να εντοπιστεί από κάποιον που θα έχει βέβαια πρώτα αποκτήσει το ίδιο το iPhone.
«Ε, απενεργοποιήστε το»
Στελέχη της Apple επιχείρησαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες, το «στρατόπεδο» των φανατικών της εταιρείας μίλησε για «μύθους που δεν επιβεβαιώνονται» και κάποιοι έδειξαν προς την πλευρά της Google λέγοντας κάτι σαν «κοίτα και αυτοί τα ίδια κάνουν».
Το «στρατόπεδο» της Google απάντησε αμυνόμενο πως δεν κάνει τίποτε κακό και πως, τέλος πάντων, αν κάποιος με Android κινητό τηλέφωνο έχει ανησυχίες για το τι γίνεται με το προσωπικό του απόρρητο δεν έχει παρά να απενεργοποιήσει τη ρύθμιση με την οποία γίνεται η καταγραφή των συντεταγμένων.
Μέσα στο χαμό που άρχισε να δημιουργείται προέκυψε ένα παρόμοιο θέμα με τα Windows Mobile και έπεσε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ζητά από όλες τις εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων να περάσουν μια βόλτα και να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις για το τι ακριβώς κάνουν τα μοντέλα τους και προς τι αυτή η διάθεση να μαζεύουν γεωγραφικές συντεταγμένες από εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.
Δύο κάτοχοι τηλεφώνων στις ΗΠΑ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον της Apple, ο θόρυβος δεν καταλαγιάζει με τίποτα και η υπόθεση παίρνει διαστάσεις.
Φαίνεται πως κάτι πήρε το αυτί της Ε.Ε. που και αυτή ετοιμάζεται να καλέσει σε απολογία τους κατασκευαστές, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και ορισμένες ασιατικές χώρες, με τη ρυθμιστική Αρχή της Ν. Κορέας να καλεί τις εταιρείες να δώσουν τις δέουσες εξηγήσεις.
Ολα δείχνουν πως οδεύουμε προς ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και θα έχει ενδιαφέρον η υπερασπιστική γραμμή των εταιρειών, αλλά και η συμπεριφορά των καταναλωτών, που όταν προμηθεύονταν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα δεν περίμεναν πως αυτά θα έκαναν του κεφαλιού τους (ή του κεφαλιού των εταιρειών τέλος πάντων). *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...