Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Απριλίου 30, 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος ζητά να είναι υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, Ημερίδα με θέμα τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο Λύκειο.
Παρών στην Ημερίδα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Επίσης, παρέστη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης.
Να αναφερθεί, ότι η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που ελήφθη στις 13 Απριλίου 2011.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και των Θεολογικών Ενώσεων και Συνδέσμων όλης της Ελλάδος.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο μάθημα των Θρησκευτικών με το θέμα των ωρών της διδασκαλίας, όλοι ασχολούμαστε με το εν λόγω θέμα τόσο οι Διαρκής Ιερά Σύνοδος όσο και οι Αρχιερείς".
Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος έκανε μια πρόταση, υπογραμμίζοντας πως "πρέπει να είναι υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών, και να γίνονται δύο ώρες στη Α΄ - Β΄Λυκείου και μια ώρα υποχρεωτικά στην Γ΄ Λυκείου".
Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι Εκπρόσωποι το Θεολογικών Σχολών που έλαβαν μέρος στην Ημερίδα, συμφώνησαν και επέμειναν το μάθημα το Θρησκευτικών να είναι υποχρεωτικό σε όλες τις τάξεις και όχι μόνο στο Λύκειο.
Μετά το πέρας της Ημερίδας συντάχθηκε πόρισμα που θα αποσταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Φωτογραφίες: Χρ. Μπόνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...