Όταν άκουγα την Κυριακή το Ευαγγέλιο της Κυριακής των Αγίων Πάντων σκέφτηκα πως  μεταξύ των μαθητών που άκουγαν τον παρατιθέμενο διάλογο,  ήταν και ο Ιούδας «ο κάποτε μαθητής», κατά την υμνογραφία...Και σε αυτόν απευθυνόταν ο Χριστός όταν υποσχόταν πως οι ακόλουθοι  του θα καθίσουν σε 12 θρόνους...Κι όμως ο Ιούδας χάθηκε, αποδεικνύοντας πως  η πνευματική ζωή είναι μυστήριο μέγα, χρειάζεται διαρκή εγρήγορση και ταπείνωση καθώς μάς έχει αφεθεί η δυνατότητα και είναι πάντα υπαρκτή η πιθανότητα ,  μέχρι και τις προσδοκίες του Χριστού να διαψεύσουμε και τις προρρήσεις του να ακυρώσουμε 
«Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα...Παράσχου Κύριε».....
             Optimized-witheredflowere.jpg
Τότε αποκριθείς ο Πέτρος είπεν αυτώ‡ ιδου ημείς αφήκαμεν πάντα και ηκολουθήσαμέν σοι‡ τι άρα έσται ημίν; ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς‡ αμήν λέγω υμίν ότι υμείς οι ακολουθήσαντές μοι, εν τη παλιγγενεσία, όταν καθίση ο υιός του ανθρώπου επί θρόνου δόξης αυτού, καθίσεσθε και υμείς επί δώδεκα θρόνους κρίνοντες τας δώδεκα φυλάς του Ισραήλ. και πας ος αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν του ονόματός μου, εκατονταπλασίονα λήψεται και ζωήν αιώνιον κληρονομήσει. Πολλοί δε έσονται πρώτοι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι.
Μεταφραση (Κατά Ματθαίον ι΄ 32-33, 37-38, ιθ΄ 27-30)
 Μίλησε τότε ο Πέτρος και του είπε: «Να, εμείς αφήσαμε τα πάντα και σε ακολουθήσαμε. Τι θα γίνει μ΄ εμάς;» Κι ο Ιησούς τους απάντησε: «Σας βεβαιώνω πως εσείς που με ακολουθήσατε, όταν θα καθίσει ο Υιός του Ανθρώπου στο μεγαλόπρεπο θρόνο του, στον καινούριο κόσμο, θα καθίσετε κι εσείς σε δώδεκα θρόνους, για να κρίνετε τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ. Κι όποιος άφησε σπίτια ή αδερφούς ή αδερφές ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή παιδιά ή χωράφια για χάρη μου, θα πάρει εκατό φορές περισσότερα και θα κληρονομήσει την αιώνια ζωή. Πολλοί θα βρεθούν από πρώτοι τελευταίοι, κι άλλοι από τελευταίοι πρώτοι».