Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιουνίου 28, 2011

''Αγανακτισμένοι" και μητροπολίτες



Στην Αθήνα, ομάδα μελών του κινήματος των Αγανακτισμένων (με εκπρόσωπο μάλιστα το σκηνοθέτη και πολιτικό Δημήτρη Κολλάτο, γνωστό για την κοινωνική του ευαισθησία, αλλά και για τις αντιπαραθέσεις του με την εκκλησιαστική ιεραρχία κατά το παρελθόν, νομίζω ακριβώς λόγω αυτής της ευαισθησίας του) επισκέφτηκε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, του ζήτησε βοήθεια με παρεμβάσεις σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα (π.χ. να αγοράσει η Εκκλησία μέρος της ΔΕΗ) και ικανοποιήθηκε πολύ από τις τοποθετήσεις του. Λεπτομέρειες & δύο βίντεο εδώ.
Αντίθετα, στη συμπρωτεύουσα συνέβη το εξής, όπως διαβάζουμε στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία:
 
Οι "Αγανακτισμένοι" περικύκλωσαν το Μητροπολίτη Άνθιμο

 
 
Περίπου 50 "Αγανακτισμένοι" έφτασαν πριν από λίγο (Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011) έξω από το Παπάφειο ίδρυμα όπου βρισκόταν σε εκδήλωση ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Εκεί οι «Αγανακτισμένοι» περικύκλωσαν τον Μητροπολίτη Άνθιμο και τον Υπουργό μέσα στο κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας επί μισή ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγα λεπτά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κατάφερε να φύγει με τα πόδια γιουχαρίστηκε όμως από τους συγκεντρωμένους, ενω ο υπουργός Υγείας φεύγει τώρα από την πίσω πόρτα.
 
 
Το σχόλιό μας: Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος προπηλακίστηκε από τους "αγανακτισμένους", όχι γιατί λέει ή κάνει κάτι λάθος (ή ανήθικο), αλλά απλώς και μόνο επειδή φροντίζουν να τον γελοιοποιούν και να τον συκοφαντούν με συγκεκριμένο τρόπο τα ΜΜΕ!
Ο Άνθιμος συκοφαντείται ως (δήθεν) εθνικιστής και ρατσιστής, φιλόδοξος δεσπότης που διψάει για αυτοπροβολή και εξουσία και γι' αυτό ανακατεύεται συνεχώς στην πολιτική, ενώ δεν έπρεπε να λέει λέξη για πολιτικά (άρα και κοινωνικά+οικονομικά, και φυσικά για εθνικά) ζητήματα.
Ποιοι τα λένε αυτά; Απαντώ: κάτι άθεοι και οι αφελείς (συγγνώμη) που επηρεάζονται απ' αυτούς. Ο Άνθιμος μιλάει και ασκεί κριτική, επειδή το κράτος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του - και φυσικά ένας δεσπότης που ασκεί κριτική είναι επικίνδυνος για τους πονηρούς πολιτικούς και τους πρακτορίσκους της Νέας Τάξης Πραγμάτων! Αυτό είναι όλο κι όλο το παιχνίδι: να μη μιλάει η Εκκλησία, για να αλωνίζουν τα λαμόγια. Ή (αν δε γίνεται αλλοιώς) να πείσουμε τον κόσμο ότι τα μεγαλύτερα λαμόγια (& φασιστόμουτρα!) είναι οι παπάδες, ώστε να μην τον επηρεάζουν... Και ο κόσμος, που σύρεται από τη μύτη μέσω της Τηλεόρασης, εύκολα πείθεται - αφού, συν τοις άλλοις, κακοί παπάδες μού δίνουν κι εμένα δικαιολογία να είναι κακός ή έστω "κακούλης" και "ανηθικούλης"... πότε πότε.
Ε όχι! Ως ορθόδοξος χριστιανός, θέλω με 1000 να μιλάει η Εκκλησία ΜΟΥ και λυπάμαι που δε μιλάει περισσότερο και επισημότερα για ΟΛΑ τα πολιτικά και κοινωνικά (άρα και οικονομικά) προβλήματα που βασανίζουν το λαό μας (το ΛΑΟ ΤΗΣ), γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να μας προστατέψει από τους ανήθικους και ξεπουλημένους (νά 'ναι καλά) πολιτικούς.
Ο Άνθιμος δεν είναι ρατσιστής - το φανερώνουν τα συσσίτια της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, που προσφέρουν φαγητό κυρίως σε μετανάστες (καλώς είναι καταχωρισμένα στο Ίντερνετ, και γι' αυτούς που θέλουν να πάνε να φάνε -σ' ένα netcafe μπορούν να τα βρουν- και για όσους θέλουν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως). Ούτε και εθνικιστής, αλλά βρίσκεται σ' ένα κράτος που δυναμιτίζει μόνο του την εθνική του ελευθερία και αναγκάζεται να μιλάει για εθνικά θέματα.
Είναι ελάχιστες οι φορές, σε τούτο εδώ το blog, που τα παίρνω στο κρανίο, αλλά τώρα είναι μια από τούτες τις φορές. Τα γράφω αυτά με αγάπη και προς τους Αγανακτισμένους & προς τους πολιτικούς και προς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, και ειλικρινά λυπάμαι εκείνους που βάζουν άλλους (κι εκείνους που τους βάζουν άλλοι) να ρίχνουν βέλη και λάσπη στη μάνα μου, την Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...