Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011

Παπουλάκος και η ταπεινότητά μας!..

Οι Πανεπιστημιακοί, ο Διαβάστε τι έγραψε ο γνωστός θεολόγος και καταξιωμένος αρθρογράφος και ιστορικός κ Νικόλαος Χ. Χαρακάκος, σε ένα άρθρο, για τον Παπουλάκο, τον φλογερό μοναχό της Πελοποννήσου, αλλά και την ταπεινότητά μας!..

Ο γράφων (αριστερά) με τον γνωστό πανεπιστημιακό δάσκαλο και ιστορικό κ. Νίκο Χ. Χαρακάκο, σε μία εκδήλωση βιβλίου μας στο αθηναϊκό ξενοδοχείο «Τιτάνια».
ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ:
Ο ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ για την ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ και ΕΔΡΑΙΩΣΗ του ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ έχει ήδη γίνει ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ κ. ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ.
Εγεννήθη το έτος 1950 στο χωριό Βεσίνι Καλαβρύτων. Σπούδασε δημοσιογραφία, δημοσιολογία και κοινωνικές επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά γνωστών δημοσιογραφικών οργανισμών και συγκροτημάτων, την ίδια στιγμή, που συνεργαζόταν με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά του επαρχιακού Τύπου.
Εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδος «Η Φωνή της Αλήθειας», Διευθυντής Συντάξεως διαφόρων πολυβραβευμένων περιοδικών, όπως για παράδειγμα «Ο ΤΥΠΟΣ» (Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση - 1992), δίδει το δημοσιογραφικό του «παρών» σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, που γράφει, επιμελείται και παρουσιάζει ο ίδιος, όπως για παράδειγμα:
 «Το Ντοκουμέντο της Εβδομάδος» (Τηλετώρα),
 «΄Ιδε ο άνθρωπος» (Τηλετώρα),
 «Ελληνισμός και Ορθοδοξία» (Δίον ΤV),
 «Τι εστίν αλήθεια;» (Τηλεάστυ).
Παράλληλα με τις δημοσιογραφικές και συγγραφικές δραστηριότητές του και παρά το σοβαρό κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει (λόγω πολιομυελίτιδος των κάτω άκρων), παραχωρεί πολλές διαλέξεις και ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις για θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την δημιουργία διαφόρων ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ DOCOMENTAIRES και την δημιουργία ενός Ηλεκτρονικού Αρχείου Διαφανειών. Θεατρικός συγγραφεύς, στιχουργός και κατ’ εξοχήν ιστορικός ερευνητής, με πολλά δημοσιογραφικά ταξίδια στο Εξωτερικό, για συνεντεύξεις (Οικουμενικός Πατριάρχης κλπ), έχει στο ενεργητικό του σπουδαίο Ιστορικό και Δημοσιογραφικό Αρχείο, πάνω από σαράντα τιμητικές διακρίσεις και διπλώματα διαφόρων πνευματικών ιδρυμάτων και σωματείων της Χώρας (Λουρίδειο Ίδρυμα, Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών κλπ), για όλα σχεδόν τα ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ζητήματα, που κατά καιρούς προβάλλει, ενώ πολλά βιβλία του παρουσιάζονται στα διάφορα πανεπιστημιακά έδρανα από διαφόρους Καθηγητάς, όπως από τον αείμνηστο Γεώργιο Αθ. Τουρλίδη, τον Καθηγητή Δημήτριο Μούκανο, την Καθηγήτρια Μαρία Πυργάκη κλπ). Είναι ιδρυτής του Νέου Εκδοτικού Φορέα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΕΤΟΥ με στόχο την προβολή και διάδοση του ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ και της ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ μας,
Ευελπιστεί, συν Θεώ, να ολοκληρώση την ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του δια της εκδόσεως πολυτόμου «Παγκοσμίου Εγκυκλοπαιδείας του Ελληνισμού», που θα αποτελέση το ΕΝΑΥΣΜΑ μας για να αγωνιζώμεθα δια την ΕΝΕΡΓΟΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΝ ΔΙΑΝΟΗΣΙΝ.
Βιβλία του :
1. «Φάκελος : Ελληνικό Θέατρο» (2 τόμοι),
2. «Για τον κλάδο της νίκης» (αθλητικό),
3. «Υμνώντας τις Μούσες μου» (ποιητική συλλογή),
4. «Πρόσωπο με πρόσωπο» (πολιτικές παρακαταθήκες Ιάκωβου Διαμαντόπουλου),
5. «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός» (Α΄ Έκδοσις «Δημιουργία», με πρόλογο του Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού, Β΄ Έκδοσις: Λιακόπουλος),
6. «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα» (3 τόμοι) (Α΄ Έκδοσις: «Θέογνις», Β΄ Εκδοσις και συνέχεια: Δημ. Λιακόπουλος),
7. «Οι δολοφόνοι της Ιστορίας» (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
8. «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητος» (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
9. «Η Καρδιά της Ελλάδος» (βελτιωμένη επανέκδοσις του έργου «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητος», σε τρεις τόμους),
10. «Η πολιορκία της Ελλάδος (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
11. «Ο Παγκόσμιος Έλλην» (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
12. «Η Βίβλος της Αλήθειας» (4 τόμοι) (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
13. «Η άγνωστη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
14. «Οι Έλληνες τη Βίβλου» (3 τόμοι: α) Παλαιά Διαθήκη, β) Καινή Διαθήκη, γ) Οι Μεγάλες Αλήθειες), Εκδόσεις Λιακόπουλος.
15. «Οι Προφητείες του Ελληνισμού» (3 τόμοι: α) «Λάλον Ύδωρ», β) «Το Ποθούμενον», γ) «Ιδού έρχομαι ταχύ»)
16. «Ελληνικός Χριστιανισμός», (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
17. «Χριστιανικός Ελληνισμός», (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
18. «Ιερά Οργή» (δοκίμια), (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
19. «Ο Χριστός και οι Έλληνες», (Εκδόσεις Λιακόπουλος),
20. «Το Χειρόγραφο του Ιησού» Εκδόσεις Σακκέτου, Αθήναι 2007.
21. «Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα», Εκδόσεις Σακκέτου, Αθήναι 2008.
22. «Ο άγνωστος Πατροκοσμάς», Εκδόσεις Σακκέτου, Αθήναι 2008
Στο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΟΣ βιβλίο του «Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα – Η επαλήθευση των προφητειών και ο παγκόσμιος θρίαμβος του ανθρώπου!», ο συγγραφεύς μας πληροφορεί ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ «ΠΑΠΟΥΛΑΚΗΔΕΣ», τι μαρτυρούν ΕΓΚΥΡΩΣ οι ιστορικοί ερευνηταί για Ιερωμένους και Μοναχούς, τους οποίους οι πατέρες μας αποκαλούσαν ΠΑΠΟΥΛΑΚΗΔΕΣ και τους απέδιδαν μεγάλη τιμή και βαθύτατο σεβασμό. Μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για το ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΛΑΚΗΔΕΣ. Τι ήταν εκείνο, που διέβλεπαν οι άγιοι Προφήτες του Γένους μας. Άλλωστε ακόμη και καλλιτέχνες δια της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ στέλνουν προφητικά μηνύματα στον μελλοντικό άνθρωπο, που ενδεχομένως περάσει σε μία άλλη διάσταση, μέσω της επιστήμης. Πρέπει να ανησυχούμε για τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στην ιδία την φύση με ασέβεια στον Θεό. Μας διαφωτίζει για τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ. Για τις γνωστές και άγνωστες Προφητείες του, που έχουν επαληθευθή και για αυτές, που πρόκειται να επαληθευθούν. Μας γνωστοποιεί τα ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ. Ιστορικές αναφορές ανθρώπων, που κράτησαν στην ψυχή των όλα όσα έκανε ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στα μέρη, που πέρασε και ευλόγησε με την παρουσία του όλους τους ανθρώπους, που πίστευαν στον ΧΡΙΣΤΟ και την ΕΛΛΑΔΑ. Μας υπενθυμίζει τι έλεγε ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ για τα ΑΘΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Για όσους τότε όπως και επί των ημερών μας εκήρυττον το ΑΘΕΪΣΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΨΕΥΔΟΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ. Ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ μάς προτρέπει, δια των προφητειών του και των ΘΑΥΜΑΤΩΝ του, να επανέλθωμεν εις την ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΑΝΟΘΕΥΤΟΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ μας.
Ενδιαφέρον τεράστιο παρουσιάζει και το κεφάλαιο για τον ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ. Το ΙΕΡΟΝ ΠΑΘΟΣ των Ελληνίδων γυναικών της Πελοποννήσου, που επίστευον ΑΠΟΛΥΤΩΣ εις τα λόγια του ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ και προέτασσον τα στήθη των δια να αντιμετωπίσουν πάσαν κυβερνητικήν επιχείρησιν εξοντώσεως του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ, μη διστάζοντας να κάνουν, εάν χρειασθεί, νέο Ζάλογγο για να υπερασπισθούν την ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΝ ΠΙΣΤΙΝ μας.
Ο κ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ μας παρουσιάζει τις συγκλονιστικές ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ για τα ΗΘΗ της εποχής μας. Ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ προφήτευε ότι «ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΠΟΥΡΝΕΙΑ ΚΑΤΑΚΟΡΦΑ», δηλαδή η ΠΟΡΝΕΙΑ θα υπερισχύει. Η εποχή μας επαληθεύει στο ακέραιο τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Οι ιστορικές αναφορές τού Θεοδώρου Ρηγοπούλου, γραμματέως των Κολοκοτρωναίων και του Νικηταρά, για τον ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ. Για το ποιος υπήρξε ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ, τι έλεγε στον ίδιο και πώς ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ χόρευε τον ταμπουρά ΘΕΛΟΝΤΑ ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑ.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΟ κεφάλαιο είναι το αναφερόμενο στον ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ. Πώς αντιμετώπιζε τους ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ, συμφώνως με όσα καταμαρτυρεί η ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ, αλλά και οι ιστορικοί, που ασχολήθηκαν με τον ΠΡΟΦΗΤΗ του Μοριά. ΄
Σπουδαιότητα τεραστία έχει και το κεφάλαιο, που διεξέρχεται την ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΒΑΣΚΑΝΙΩΝ. Πώς ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ συνέτριβε τις βασκανίες.
Πληροφορούμεθα επίσης για τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ. Τι έλεγε ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ για πράγματα, που συνήντησαν μπροστά των οι επόμενες γενεές των Ελλήνων, που παρακολουθούν άναυδοι τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ να επαληθεύονται η μία μετά την άλλη. Για τον ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΧΑΡΤΙΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ». Τι απεκάλυψε γνωστός καλλιτέχνης χιουμοριστικών εκπομπών, ερμηνεύοντας, ίσως χωρίς να το θέλει, ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ του ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ του Βορρά, που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ και επαναλάμβανε ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ για το ΧΑΡΤΙΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ και τους ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. Για τον ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ και το ΖΕΠΕΛΙΝ. Πώς ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος διακωμωδεί και στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ συγχρόνως επαληθεύει στις σατιρικές τηλεοπτικές εκπομπές του όσα κατά καιρούς έλεγε ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ του ΜΟΡΙΑ ακόμη και για «τον ΔΙΑΒΟΛΟ, που θα φέρνει γύρες με το κολοκύθι του», όπως το ΖΕΠΕΛΙΝ. Οι ιστορικές αναφορές για τον ρόλο του ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ και τα επιχειρήματα εκείνων, που υποστηρίζουν ότι ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ήτο πραγματικός σπορεύς του πνεύματος. Για τον ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Οι δώξεις, που έγιναν από την εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία εναντίον του ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ, του οποίου η μορφή αγιοποιήθηκε πρώτα από τον λαό της Πελοποννήσου. Για την ΣΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Πώς ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ δεινοπάθησε για να φτιάξει την ΤΙΜΙΑ ΣΚΗΤΗ του. Για τον ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Δύο ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ και του ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ, που δίδουν εν ΧΡΙΣΤΩ αισιοδοξία στις Ελληνίδες και στους Έλληνες για το μέλλον της ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μας. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ θα αποτελεί ΚΟΙΤΙΔΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ, μέσα σε κόσμο, που διαρκώς βυθίζεται στον βούρκο της αμαρτίας και των αντιχρίστων. Για το ΑΓΝΩΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ. Ποιες λέξεις χρησιμοποιούσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, που στην σύγχρονη γενεά φαίνονται άγνωστες, ενώ εκείνο τον καιρό ήσαν στην καθημερινή χρήση από ανθρώπους θυμόσοφους και βαθειά θρησκευομένους, όπως οι Πελοποννήσιοι, που είχαν τον δικό τους επικοινωνιακό δίαυλο με τον ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ.
Ο κ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ ενεργοποιεί μέσα μας την ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΔΙΟΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ μας.
Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΧΑΡΑΚΑΚΟΣ
Καθηγητής Θεολογίας – Διδάκτωρ Θεολογίας και Φιλοσοφίας
Αντιπρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (Π.Ε.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...