Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας


Τόσο τέλειο είναι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας , περισσότερο από κάθε άλλο Μυστήριο , και μας οδηγεί στην ίδια την κορυφή των αγαθών , όπου βρίσκεται και ο έσχατος σκοπός κάθε ανθρώπινης προσπάθειας. Και τούτο , γιατί στο Μυστήριο αυτό συναντούμε τον Ίδιο τον Θεό ,  ο Οποίος ενώνεται μαζί μας με την πιο τέλεια ένωση. Ποια τελειότερη ένωση θα μπορούσε να υπάρξει από το να γίνουμε '' εν πνεύμα '' με τον Θεό ; Γι`αυτό η Θεία Ευχαριστία είναι το μόνο Μυστήριο που παρέχει και στα υπόλοιπα την τελείωση : Από την μια πλευρά βοηθάει στην ίδια την τέλεσή τους , γιατί χωρίς την Θεία Ευχαριστία κανένα Μυστήριο δεν μπορεί να τελεσθεί. Από την άλλη πάλι , και μετά την τέλεση των Μυστηρίων βοηθάει τους πιστούς να ξαναβρούν το φως που δέχθηκαν από τα Μυστήρια και το κάλυψαν με το σκοτάδι των αμαρτιών.

                                                                                                              Αγίου Νικολάου Καβάσιλα

                                        Περί της εν Χριστώ ζωής  ,  Λόγοι επτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...