Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2013

Πάτρα: Τριπλασιάστηκαν οι άστεγοι μέσα σε ένα χρόνο!

 
Η οικονομική κρίση ολοένα και βαθαίνει και οι επιπτώσεις της πλέον δεν κρύβονται. Οι άστεγοι στην Πάτρα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr.
 
Τα στοιχεία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, είναι σοκαριστικά. Οι άστεγοι στο Δήμο Πατρέων τον τελευταίο χρόνο τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι (μέχρι σήμερα αντιμετωπίστηκαν 15 περιπτώσεις, ενώ πέρυσι ήταν πέντε), ενώ υπάρχουν και πολλές ακόμη περιπτώσεις που δεν έχουν καταγραφεί. Περιπτώσεις συνανθρώπων μας, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, χωρίς ελπίδα.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πατρέων, Θεοχάρης Μασσαράς φέτος η αντιδημαρχία επενέβη σε δεκαπέντε περιπτώσεις άστεγων συμπολιτών, μοναχικών ατόμων, αλλά και οικογενειών που "έπεσαν" θύματα της οικονομικής κρίσης, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
 
"Όταν πέφτει στην αντίληψή μας μία τέτοια περίπτωση, αντιδρούμε με ταχύτατους ρυθμούς. Άμεσα έρχεται σε επαφή με τα άτομα αυτά κοινωνικός λειτουργός και ανάλογα με την κάθε περίπτωση υπάρχει και διαφορετική αντιμετώπιση. Πριν από μερικές ημέρες υπήρξε ένας 22χρονος νέος, η μητέρα του οποίου έχει πεθάνει και ο πατέρας του έχει εξαφανιστεί. Του προσφέραμε προσωρινό κατάλυμα σε κάποιο ξενοδοχείο. Από εκεί και πέρα αντιμετωπίζουμε το κάθε περιστατικό με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή", εξήγησε ο κ. Μασσαράς, αναλύοντας τους τρόπους δράσης.
 
"Πριν από λίγο καιρό είχαμε δύο οικογένειες με ανήλικα παιδιά που διέμεναν για καιρό μέσα στο αυτοκίνητο γιατί τους είχαν κάνει έξωση, αφού οι σύζυγοι κυρίως, έμειναν άνεργοι και αδυνατούσαν να καλύψουν τα ενοίκια στα σπίτια που διέμεναν. Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάμε τις οικογένειες οικονομικά, ώστε να εξασφαλίσουν φθηνότερη στέγη, καλύπτοντάς τους τα πρώτα ενοίκια", ανέφερε ακόμη.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...