Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2011

Οι τέσσερις ομάδες των αρχιερέων



του Κώστα Ζαφειρίου
Σε τέσσερις ομάδες θα τολμούσαμε να κατατάξουμε τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος,ανάλογα με τις ενέργειές τους, τις κινήσεις τους αλλά και το προφίλ που καλλιεργούν. Οι ομάδες αυτές θα μπορούσαν να είναι:
1/Οι αρχιερείς που παράγουν έργο και το επικοινωνούν. Αποκαλούνται και "διάσημοι".
2/Οι αρχιερείς που παράγουν έργο αλλά δεν θεωρούν απαραίτητο να το δημοσιοποιήσουν. Κάποιοι τους αποκαλούν "παραδοσιακούς".
3/Οι αρχιερείς που πάνω απ΄όλα κάνουν θόρυβο, για να ακουστούν και το απαιτούν.
4/Οι αρχιερείς που αρκούνται μόνο στις προσευχές,δεν παράγουν έργο αλλά θέλουν οι άλλοι να νομίζουν το αντίθετο.
Να διευκρινιστεί ότι με τον όρο έργο εννοούμε το φιλανθρωπικό και προνοιακό έργο. Στην τέταρτη ομάδα ανήκουν ελάχιστοι, ίσως λιγότεροι από τα δάκτυλα του ενός χεριού, αλλά δεν παύει να είναι υπαρκτή ομάδα.Οι άλλες τρεις ομάδες έχουν ενδιαφέρον και ιδιαίτερα η τρίτη ομάδα αφού σε αυτή ανήκει αρχιερέας "μεγάλου βεληνεκούς" που συχνά απασχολεί την επικαιρότητα, ή αν θέλετε πιέζει την επικαιρότητα να ασχοληθεί μαζί του.Και το πετυχαίνει.
Στις δύο πρώτες ομάδες ανήκουν και αρχιερείς που έχουν φιλοδοξίες ή θα δικαιούντο να αποκτήσουν. Στις δύο πρώτες ομάδες, ανήκει και η πλειονότητα των αρχιερέων. Ίσως να υπάρχει και άλλη ομάδα,ή ακόμη να μην υπάρχουν όσες προαναφέραμε. Πριν όμως κάνετε "κλικ", σκεφθείτε έναν αρχιερέα και θα αντιληφθείτε ότι ανήκει σε μία από τις τέσσερεις ομάδες, ή σε αυτήν που έχετε εσείς κατα νου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...