Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Ιουνίου 15, 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΛΙΞΕΙΣ:Οι κρίσιμες 48 ώρες της τρικομματικής κυβέρνησης – Σενάρια εκλογών και αλλαγής πρωθυπουργού μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ

Έντονο παρασκήνιο πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα
- Αμετακίνητος στο λουκέτο της ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς 
- Οι όροι που θέτουν Βενιζέλος και Κουβέλης
- Προσπάθειες του Μαξίμου να βρεθεί κοινός τόπος – Νέα συνάντηση του υπουργού Επικρατείας με στελέχη της ΔΗΜΑΡ
- Όλα δείχνουν εκλογές που κανένα από τα κόμματα της κυβέρνησης λέει πως δεν θέλει 

Πολιτικό αδιέξοδο! Δύο 24ωρα πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το μέλλον της ΕΡΤ τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, όλα τα δεδομένα μέχρι στιγμής συγκλίνουν στην εκτίμηση αυτή, καθώς Αντώνης Σαμαράς από τη μια και Ευάγγελος Βενιζέλος - Φώτης Κουβέλης από την άλλη οδηγούνται σε μετωπική σύγκρουση.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί από χθες να βρεί δίαυλο επικοινωνίας και συνεννόησης με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους ώστε να αποφευχθεί η πτώση της κυβέρνησης με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη να προτείνει ένα μεταβατικό σχέδιο ανοίγματος της ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας, ωστόσο οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απάντησαν αρνητικά στα σχέδια εξομάλυνσης της κρίσης που προτείνει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σταμάτης είχε και νέα συνάντηση, το Σάββατο, με στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά και αυτή τη φορά οι συζητήσεις δεν κατέληξαν πουθενά.

Μάλιστα τόσο η Ιπποκράτους όσο και η Αγίου Κωνσταντίνου θέτουν ανοιχτά θέμα δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με βάση το άρθρο 15 του Συντάγματος ο θεσμικός ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να ανασταλεί για κάποιους μήνες.

Οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης προσέρχονται στη σύσκεψη απαιτώντας από τον πρωθυπουργό:
1ον Να ανοίξει η ΕΡΤ και
2ον να ανακληθούν η ΠΝΠ και η ΚΥΑ.

Εάν και εφόσον γίνουν δεκτές οι θέσεις τους από το πρωθυπουργός τότε είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ στη βάση του δικαίου και της διαφάνειας.

Πάντως κανείς από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους δεν θέλει να χρεωθεί το ναυάγιο των διαβουλεύσεων καθώς η χώρα σε μια τέτοια περίπτωση θα οδηγηθεί σε εκλογές, ξορκίζοντας σε όλους τους τόνους ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Άλλωστε, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης, σε συνεντεύξεις τους, τονίζουν σε όλους τους τόνους πως δε θέλουν εκλογές και ρίχνουν το μπαλάκι στον Αντώνη Σαμαρά. Το ίδιο, όμως, κάνει και η πλευρά του πρωθυπουργού, που διαμηνύει ότι δεν κάνει πίσω για το θέμα της ΕΡΤ και «αν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, ας το κάνουν».

Στην περίπτωση που την Δευτέρα το βράδυ στη σύσκεψη των 3 αρχηγών επιβεβαιωθεί το πολιτικό αδιέξοδο τότε ενεργοποιούνται τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος:

- Ο πρωθυπουργός καταθέτει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Ξεκινά πάραυτα ο κύκλος των διερευνητικών εντολών
- Εάν δεν τελεσφορήσουν με το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τότε οδηγούμαστε σε εκλογές με πιθανή ημερομηνία την 14η Ιουλίου.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ιδίως, να σημειωθεί ότι δεν λένε όχι ακόμη και στο σενάριο μετά από διερευνητικές εντολές να διατηρηθεί η τρικομματική συμμαχία με άλλον όμως πρωθυπουργό!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...