Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2013

Η αντιπροσωπεία, ο ασπασμός (!) και η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου...


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙ


Βατικανό - Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013  με την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρίσκεται στη Ρώμη για να  συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας  είναι ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας , συν-πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών,  ο Επίσκοπος Σινώπης   Αθηναγόρας, βοηθός Επίσκοπος της Ι.Μ. Βελγίου και ο Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης της Εκκλησίας της Κρήτης.


Κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Ορθοδόξων, με επικεφαλής το Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για σημαντική πρόοδο του διαλόγου μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων τόνισε ότι η " Επιτροπή έχει ήδη πολλά κοινά κείμενα και μελετά τώρα το ευαίσθητο θέμα, θεολογικά και εκκλησιολογικά, την σχέση μεταξύ του πρωτείου και της συνοδικότητας στη ζωή της Εκκλησίας."
"Μια βασική συμβολή στην αναζήτηση της πλήρους κοινωνίας μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων προσφέρεται από την Μικτή Επιτροπή  του Θεολογικού Διαλόγου, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου, Μητροπολίτη  Ιωάννη, καθώς και από σεβάσμιο αδελφό μου Καρδινάλιο Kurt Koch".


Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την αποστολή Αντιπροσωπείας, ενώ έκανε ειδική μνεία για την παρουσία του κατά την ενθρόνιση του.  «Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να σας υποδέχομε στην Εκκλησία της Ρώμης, η οποία γιορτάζει τoν πολιούχο της. Η παρουσία σας  είναι ένα σημάδι που δείχνει το  δεσμό που ενώνει την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και την Εκκλησία της Ρώμης,.Το όμορφο έθιμο, το οποίο ξεκίνησε το 1969, της ανταλλαγής αντιπροσωπειών μεταξύ των Εκκλησιών μας για την Θρονική γιορτή τους, είναι για μένα πηγή μεγάλης χαράς, αδελφικής συνάντησης  και ένα ουσιαστικό μέρος του ταξιδιού προς την ενότητα.»
Βατικανό 29/06/2013. Τον ασπασμό της αγάπης αντάλλαξαν στον ναό του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Μετά την ολοκλήρωση της “θείας λειτουργίας” ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης συμπροσευχήθηκαν στο σημείο που οι Ρωμαιοκαθολικοί πιστεύουν ότι είναι ο  τάφος του Αγίου Πέτρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

τα άλαλα και υα μπάλαλα

  Πολλοί «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά» τους, γιατί το κοπάδια του λαού ακολουθούν αδιάκοπα τους πολιτικούς απατεώνες «ως πρόβατα επί σφαγήν». ...