Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2013

29 Ιουνίου 1967: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού στο Δελβινάκι


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :
  « Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η βεβήλωση του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Πρεμετή, από αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους.
  Όσοι πιστεύουν στην διατυμπανιζόμενη «ελληνοαλβανική φιλία», ας γνωρίζουν, ότι στις 16 Αυγούστου 2013 μια ομάδα, κατ’ ευφημισμόν «δημοτικών υπαλλήλων», απογύμνωσε τον εν λόγω Ιερό Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, καθώς και από την καμπάνα. Έτσι ο ανθελληνικός αλβανικός εθνικισμός, που συνεχώς διογκώνεται με την υποκίνηση η, έστω, την ανοχή της Κυβερνήσεως της γείτονος, έδωσε με πρωτοφανή θρασύτητα τα δείγματα της γραφής του. Γιατί όχι μόνο άρπαξε τα ιερά αντικείμενα του Ναού, αλλά και πρωταγωνίστησε σε σκηνές βίας και αγριότητος εις βάρος των κληρικών, που διακονούν εκεί.
  Αλλά ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των Ναών, ως χώρων λατρείας, και η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των χριστιανών είναι θεμελιώδη στοιχεία ενός κράτους δικαίου, όπως θέλει να εμφανίζεται η Αλβανία.
  Διαμαρτύρομαι εντόνως γι’ αυτό το ανοσιούργημα. Καλείται η Ελληνική Κυβέρνηση, και μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών, να εκφράσουν, χωρίς αναβολή, την αντίθεσή τους σε τέτοιες πρακτικές, που στρέφονται εναντίον των Ελλήνων Ορθοδόξων Βορειοηπειρωτών, αλλά και εναντίον της Ελλάδος. Γιατί η Ελλάδα τους Βορειοηπειρώτες  τους θεωρεί «σάρκα εκ της σαρκός της και οστούν εκ των οστέων της».
  Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα ας αναλάβη τις ευθύνες του και ας πατάξη την τρομοκρατία εις βάρος των Βορειοηπειρωτών απ’ όπου κι’ αν προέρχεται. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν επιτρέπεται καμμιά ολιγωρία. Οι Βορειοηπειρώτες έχουν δικαιώματα κατωχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και, συνεπώς, η Αλβανία δεν πρέπει ούτε να τα περιφρονή ούτε να τα υπονομεύη. Γιατί, επί τέλους, και η ανοχή έχει τα όριά της ».
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

τα άλαλα και υα μπάλαλα

  Πολλοί «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά» τους, γιατί το κοπάδια του λαού ακολουθούν αδιάκοπα τους πολιτικούς απατεώνες «ως πρόβατα επί σφαγήν». ...