Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2011

Υλοποίηση του σχεδίου για την Κάρτα του Πολίτη

Η επικοινωνία και οι συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων με το κράτος μέσω Διαδικτύου θεσμοθετούνται με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25%, η οποία αναμένεται να αποδώσει εξοικονομήσεις περίπου 4 δισ. ευρώ ετησίως...

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στις καινοτομίες του νομοσχεδίου που είναι:
• Η καθιέρωση της προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής.
• Η θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ των φορέων του Δημοσίου και του δικαιώματος για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα να έχουν ηλεκτρονικές συναλλαγές με το κράτος.
• Η απαλλαγή από τη διαδικασία επικύρωσης των ηλεκτρονικών αντιγράφων.
• Πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις, δηλώσεις, βεβαιώσεις, δικαιολογητικά, καθώς και προσφορές για συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει αποκεντρωμένα σε επίπεδο υπουργείων και φορέων. Στα τέλη Απριλίου θα δημοσιοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής του νόμου που θα περιλαμβάνει την υλοποίηση της Κάρτας του Πολίτη ως βασικού εργαλείου για την πιστοποίηση των πολιτών στα νέα πληροφοριακά συστήματα.Ν. ΤΣΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...