Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

Η φιλία των Αγιορειτών με τα ζώα

Το ελαφάκι με τον σταυρό

   Η μεγάλη αγάπη του Γέροντα Παϊσίου πρός τον Θεό και την εικόνα του, τον άνθρωπο, πλημμύριζε την καρδία του και το ξεχείλισμά της αγκάλιαζε και την άλογη κτίσι. Ο Γέροντας αγαπούσε ιδιαίτερα τα άγρια ζώα και αυτά ένοιωθαν την αγάπη του και τον πλησίαζαν.
   Ανάμεσα τους ήταν και ένα ελαφάκι, που πήγαινε καθημερινά στο κελλί του και έτρωγε από τα χέρια του. Ο Γέροντας του έκανε ένα σταυρό στο μέτωπο με μπογιά, για να ξερχωρίζη. Ειδοποίησε και τους κυνηγούς να μην κυνηγούν κοντά στο Μοναστήρι και να προσέχουν αυτό το ελάφι με τον σταυρό, όπου κι αν το βρούν, να μην το χτυπήσουν. Δυστυχώς όμως, ένας κυνηγός, περιφρονώντας την εντολή, είδε κάποια μέρα το ελαφάκι και το σκότωσε, κάτι που πίκρανε βαθειά τον Γέροντα.


Από το Περιοδικό Πρωτάτον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...