Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Αυγούστου 16, 2011

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ανακοινώνει την αποχώρησή του – (Video)

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, υπό τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, Σύναξη του Κλήρου του νησιού.
Ως γνωστόν, κάθε χρόνο την 16η Αυγούστου έχει καθιερωθεί Ιερατική Σύναξη με παράθεση εόρτιας τράπεζας, καθώς ο Μητροπολίτης αναθυμάται την εις Επίσκοπον χειροτονία του (16 Αυγούστου 1976).
Φέτος ο Σεβ. Χρυσόστομος άγει 35ετία στο αρχιερατικό αξίωμα και πλήρη 50ετία από τη μοναχική κουρά και την χειροτονία του σε διάκονο στη Μονή Σινά (1961).
Η σημερινή Σύναξη των Ζακυνθινών Ιερέων ήταν η τελευταία υπό τον κ. Χρυσόστομο, καθώς, με συγκρατημένη συγκίνηση, αλλά και με αποφασιστικότητα, τούς ανακοίνωσε την από ετών και με πλήρη νηφαλιότητα ειλημμένη απόφασή του, να παραιτηθεί από τον Θρόνο της Ζακύνθου σε λίγες ημέρες, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου 2011.
Ανέφερε ότι η απόφασή του εδράζεται στην πεποίθησή του ότι ουδείς μπορεί να είναι ισόβιος σε μια ευθυνοφόρο θέση, όπως αυτή του Επισκόπου, καθώς τα χρόνια περνούν και οι δυνάμεις εξαντλούνται και κάλεσε όλους να δεχθούν -ως αρμόζει- τον Μητροπολίτη, τον οποίο θα εκλέξει τον ερχόμενο Οκτώβριο η Εκκλησία της Ελλάδος.
"Η αποχώρησή μου είναι υπόθεση συνεπείας και όχι φυγής", τόνισε με έμφαση.
Παράλληλα  εξέφρασε την πικρία του για ορισμένους "πληρωμένους τυφλούς", οι οποίοι τού δημιουργούσαν προσκόμματα, κατά την άσκηση του έργου του.
Πρός όλους πάντως έδωσε τη συγνώμη του και ζήτησε τη συγνώμη του Θεού για τις δικές του ατέλειες.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, ο και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, ο οποίος ανέφερε ότι το αναστατικό έργο του αποχωρούντος κ. Χρυσοστόμου, τόσο για τη Ζάκυνθο όσο και στο πλαίσιο της σύγχρονης Εκκλησιαστικής Ιστορίας, θα εκτιμηθεί πολύ-πολύ μετά από αυτόν, όπως συμβαίνει για τις μεγάλες προσωπικότητες.
Διερμηνεύοντας μάλιστα τα αισθήματα τού Κλήρου της Ζακύνθου είπε χαρακτηριστικά ότι θα έχει διαρκή και αδιάπτωτη την αγάπη, τον σεβασμό και την υπακοή όλων!
Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...