Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Αυγούστου 15, 2011

Χιλιάδες πιστοί τίμησαν την Παναγία στη Τήνο - (Φώτο)

πηγή  Romfea.gr 15.54
3Παρουσία χιλιάδων πιστών από όλο τον κόσμο το ιερό νησί της Τήνου και ο Πανίερος Ναός της Μεγαλόχαρης εόρτασαν την Μετάστασιν της Θεοτόκου.
Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και κύρηξε διδακτικότατα και με απλούν και φωτισμένο θεολογικόν λόγον.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνος, προηγουμένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Λαγκαδα κ. Ιωάννη και του επιχωρίου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Κ. Σπηλιόπουλος.
Παρόντες ήσαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης, οι Βουλευτές του Νομού, οι αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος και του Στόλου, οι Δήμαρχοι Τήνου και Ραφήνας, εκπρόσωποι των τριών όπλων και των σωμάτων ασφαλείας, και πρόεδροι φορέων και συλλόγων.
Τιμές στο λιμάνι της Τήνου απέδωσαν τα πολεμικά πλοία «ΧΙΟΣ» και «ΤΡΟΥΜΠΑΚΗΣ».
Τον πανηγυρικό στην εξέδρα μετά τη δέηση εξεφώνησε ο Μητροπολίτης Σύρου & Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ ο οποίος αναφέρθηκε στο νικοπιό ρόλο που διαδραμάτισε η Παναγία σε όλη την διάρκεια της πορείας του Έθνους και κάλεσε τους πιστούς, ιδιαίτερα δε τους νέους, αυτές τις δύσκολες ώρες να μην απελπιστούν και να σταθούν όρθιοι έχοντας συνοδοιπόρο και συνοδίτη την Παναγία.
Προς τους συγκεντρωμένους πιστούς σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της κυβερνήσεως.
Την όλη οργάνωση και φροντίδα των εκδηλώσεων είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.
Τους χορούς των Ιεροψαλτών του Ιερού Ιδρύματος διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης κ. Στυλ. Κοντακιώτης.
1
2
4
6
8
12
13
14
19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...