Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Αυγούστου 15, 2011

Ενθρόνιση π. Ευσεβίου, Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας. 13.08.2011

enthronisi_newΣε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 13 Αυγούστου, η τελετή της Ενθρονίσεως του νεοεκλεγέντος Καθηγουμένου, της ιστορικής Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ευσεβίου Σπανού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου.
Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του, αφού συνεχάρη τον νέο Καθηγούμενο, τόνισε ότι η ηθική κρίση που διέρχεται η σημερινή κοινωνία είναι αποτέλεσμα της αποβολής του Θεού από την ζωή μας, γι' αυτό πολλοί άνθρωποι οδηγούνται στην απόγνωση και στην απελπισία.
Ως εκ τούτου μη έχοντας άλλο στήριγμα ζωής πολλοί είναι εκείνοι που στέφονται στην Εκκλησία και ιδίως στα Μοναστήρια, τα οποία θεωρούν ως πνευματικά θεραπευτήρια, για να βρουν την ελπίδα, την παρηγοριά, την ηρεμία την χαρά της ζωής τους και την σωτηρία της ψυχής τους κοντά στον Χριστό.
Γι' αυτό προέτρεψε πατρικά τον νέο Καθηγούμενο και τους πατέρες να εργασθούν με αυταπάρνηση στον πνευματικό στίβο και να στηρίξουν πνευματικά τον κάθε άνθρωπο που θα έρθει κοντά τους.
Να ζουν την μοναστική τους ζωή με πνεύμα αγάπης, αλληλοκατανόησης, αμοιβαίας συνεργασίας και όλη τους η ζωή να είναι η φανέρωση της πνευματικής εν Χριστώ και κατά Χριστόν ζωής.
Ο νέος Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους παρευρισκομένους Πατέρες τους γονείς του και όλους τους πιστούς για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν και εξακολουθούν να περιβάλλουν την Αδελφότητα, εξαιτούμενος τις προσευχές όλων για την πνευματική πρόοδο της Αδελφότητας.
Παρευρέθηκαν, ευχήθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Καθηγούμενοι Ιερών Μονών, κληρικοί της Μητροπόλεως Πατρών και της οικείας Μητροπόλεως καθώς και πλήθος πιστών και πνευματικών τέκνων του π. Ευσεβίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...