Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2011

Ο Γέροντας Ιερώνυμος της Αίγινας προς θεολόγους και ιερείς

Ο Γέροντας Ιερώνυμος της Αίγινας προς θεολόγους και ιερείς Συχνά έλεγε ο Γέροντας Ιερώνυμος της Αίγινας σε θεολόγους που τον επισκέπτονταν: «Εάν έχετε φόβο Κυρίου, μάθατε θεολογία. Εάν δεν έχετε φόβο Κυρίου, τέχνη μάθατε για να ζήσετε».
Ένας κληρικός συνήθιζε να εξομολογείται στο Γέροντα Ιερώνυμο της Αίγινας, ο οποίος μόλις τελείωνε τη συγχωρητική ευχή, έβγαζε το επιτραχήλιό του και το έβαζε στον εξομολογηθέντα κληρικό, για να δεχτεί κι εκείνος τη δική του εξομολόγηση.
Ο ίδιος Γέροντας αποκάλυψε σε γνωστό του κληρικό, ότι λίγες ημέρες μετά τη χειροτονία του σε ιερέα, είχε δει μέσα στο άγιο ποτήριο το Χριστό ως βρέφος και από τότε δεν ήθελε να ξαναλειτουργήσει...Είπε κάποτε με τρόπο εύθυμο στα πνευματικά του τέκνα: «Ο άνθρωπος πρέπει να είναι λίγο γιατρός, λίγο μουσικός και λίγο τρελός. Λίγο γιατρός για να μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του κάποια βοήθεια, αν τύχει και αδιαθετήσει. Λίγο μουσικός για να ψέλνει κανένα τροπάριο, όταν έρχεται η ευθυμία. Και λίγο τρελός, ώστε όταν πέσει σε αθυμία να πει: “πάμε εκδρομή στο τάδε μοναστήρι”».
... Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...