Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2013

O EΠΟΜΕΝΟΣ'' ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ'' ΠΑΠΑΣ.


Εικόνα  Ο μοναδικός Ιταλός υποψήφιος για Πάπας.Αν και έχει βουήξει ο τόπος για τον <<Μαύρο>>από την Γκάνα,μήπως τελικά ο Ιταλός θα είναι ο επόμενος Πάπας με την ονομασία Πέτρος Ο Ρωμαίος; Καρδινάλιος Άντζελο Σκόλα.
                 Η εκλογή του Άντζελο Σκόλα ως διαδόχου του Πάπα Βενέδικτου σίγουρα θα ευχαριστούσε ιδιαιτέρως τους Ιταλούς, οι οποίοι θέλουν να δουν έναν «δικό» τους άνθρωπο στον Θρόνο, μετά από Πολωνούς και Γερμανούς Πάπες. Ο Σκόλα γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1941 στην Λομβαρδία. Χειροτονήθηκε το 1970 και έχει πτυχία Φιλοσοφίας και Θεολογίας, ενώ ήταν καθηγητής Θεολογικής Ανθρωπολογίας στο Ινστιτούτο του Ιωάννη Παύλου II για τον γάμο και την οικογένεια. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος το 1991, Πατριάρχης της Βενετίας το 2002 και Αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, επίσης το 2002. Ορίστηκε Καρδινάλιος έναν χρόνο αργότερα.       Καρδινάλιος Πήτερ Τάρκσον
               Αστέρας της τηλεόρασης, «άνθρωπος του λαού» και «εξαιρετικός» ιερέας, ο Καρδινάλιος από τη Γκάνα φαίνεται πως είναι ένα από τα φαβορί για τον Θρόνο, ενώ οι καρδινάλιοι αναφέρονται στο πρόσωπό του με τα καλύτερα λόγια. Ο Τάρκσον, που είναι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Βατικανού για την δικαιοσύνη και την ειρήνη, έγινε Καρδινάλιος από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο II το 2003, αφού υπηρέτησε περισσότερο από 30 χρόνια ως χειροτονημένος ιερέας. Γεννήθηκε στη Γκάνα στις 11 Οκτωβρίου του 1948, ενώ έζησε στη Νέα Υόρκη και στη Ρώμη, πριν χειροτονηθεί ιερέας το 1975. Το 1992 έγινε αρχιεπίσκοπος στο Κέιπ Κόυστ, την πρώην αποικιακή πρωτεύουσα της Γκάνας.


                Ως αρχιεπίσκοπος, ο Τάρκσον έγινε γνωστός για την ανθρώπινη πλευρά του. Εκτός από τη δική του γλώσσα, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Εβραϊκά, ενώ μπορεί να καταλάβει λατινικά και ελληνικά. Η δημοτικότητα του στην δυτική Αφρική έφτασε στα ύψη εξαιτίας των συχνών εμφανίσεών του στην τηλεόραση και ειδικά σε μία εβδομαδιαία εκπομπή κάθε Σάββατο πρωί στο κρατικό κανάλι της Γκάνας. Κατάφερε να κρατήσει επαφές με την χώρα του ακόμη και όταν μετακόμισε στο Βατικανό. Συνάδερφοι του Τάρκσον ανέφεραν πως εγκρίνουν τη στάση του όσον αφορά στα κοινωνικά ζητήματα, ωστόσο επισήμαναν πως δεν είναι εύκολο για αυτόν να οδηγήσει την Εκκλησία σε μία πιο ριζοσπαστική κατεύθυνση για θέματα όπως η έκτρωση και η αντισύλληψη.    ΣΧΟΛΙΟ:Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα πότε θα συνεδριάσει το Κονκλάβιο για την ανάδειξη του Τελευταίου Πάπα κατά τους Καθολικούς,ο Ιταλός μάλλον θα είναι η ''έκπληξη.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...