Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2011

Άνθιμος: "Η Εκκλησία έπρεπε να στηρίξει τον λαό στην δοκιμασία του"

 

Στη πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ», μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε στο μνημόνιο και ποια έπρεπε να είναι η στάση της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι «υπάρχουν αυτή τι στιγμή πτυχές του προβλήματος, για τις οποίες πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει από πλευράς της ΔΙΣ, είτε ένα κείμενο, είτε μια ανακοίνωση για να στηρίξουμε τον κόσμο στη δοκιμασία του».
Όσον αφορά την συμπαράσταση στους «Αγανακτισμένους» Πολίτες, ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε: «Πρέπει να μιλήσουν και άλλοι (σ.σ. Αρχιερείς εννοεί) και να συμπαρασταθούν στον λαό, όχι μόνο εγώ και ο Άγιος Καλαβρύτων από την Πελλοπόνησο».
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος σχολιάζοντας την δήλωση της κ. Δαμανάκη ότι μπορεί να επιστρέψουμε στην δραχμή, τόνισε: «Η δήλωση της κ. Δαμανάκη ήτανε μέγιστο λάθος! Αυτό έρειξε ακόμα πιο πολύ τα φτερά των ανθρώπων, ήταν λάθος γιατί έβλαψε αυτή η ιστορία».
Ερωτηθείς τι θα έλεγε στους πολιτικούς και στον κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε: «Τους πολιτικούς τους συμπαθώ, αλλά έπρεπε όλοι μας από τον Πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά, την κ. Παπαρήγα και τον κ. Καρατζαφέρη έπρεπε να είναι στρατευμένοι για να βοηθήσουν στη σωτηρία της πατρίδος».
Τέλος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σε ερώτηση εάν θα κατέβει την Κυριακή στους «Αγανακτισμένους», ανέφερε: «Όχι δεν το έχω αποφασίσει αυτό, σήμερα όμως που θα το συζητήσω με τους ιερείς θα δούμε τι θα κάνουμε. Όμως όσοι ιερείς θέλουν μπορούν να πάνε στη συγκέντρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...