Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2011

Άντε και ρυθμίσου!

Το ονοματάκι σας;
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, εξήγγειλε νομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, όπως και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Πολύ φιλόδοξες εξαγγελίες από έναν υπουργό Δικαιοσύνης που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο επειδή φοβάται τους πολίτες – μάλλον θα τον βόλευε πολύ να είναι ανώνυμος.
Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους» αλλά ο ίδιος μόνο με κουκούλα μπορεί να βγει έξω. Όχι, δεν είναι γελοίος.
Το θέμα της άρσης της ανωνυμίας των μπλόγκερ έχει αρχίσει να...
με κουράζει. Έξι χρόνια πάει και έρχεται. Ας το ψηφίσουν επιτέλους να τελειώνουμε. Να το κάνουν και στις εφημερίδες -σύντομα, όμως, πριν κλείσουν-, ώστε να μάθουμε επιτέλους πώς ονομάζεται ο Αρκάς.
Για το θέμα της άρσης της ανωνυμίας στα μπλογκ τα έχω γράψει επανειλημμένως και έχω τονίσει την ανάγκη για άρση της επωνυμίας και όχι της ανωνυμίας στη χώρα μας Στο τέλος του πρώτου από τα δυο κείμενα που ακολουθούν υπάρχει κι ένα ενδιαφέρον ερώτημα που παραμένει αναπάντητο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...