Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2013

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΥΒΡΙΖΕΙ ΑΙΣΧΡΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΗ!!!

«Θα ξαναφορέσω κοστούμι για το καλό της Εκκλησίας», δηλώνει ξεδιάντροπα!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Εμείς κ. Χρυσόστομε ούτε τυφλοπόντικες ούτε ανώνυμοι σχολιαστές είμαστε, όπως εκείνοι που ξαμολήσατε τις τελευταίες μέρες για να σας υπερασπίσουν από την ΟΡΓΗ του λαού που σας βλέπει να κυκλοφορείτε χωρίς ράσα ενώ εκπροσωπείτε επίσημα την Ελλαδική Εκκλησία στην Κίνα! Ούτε φυσικά πτοούμαστε από το υβριστικό σας ύφος (το «απύλωτο στόμα» σας, όπως εύστοχα παρατήρησε αναγνώστης για σας)!
Κι αφήστε τις ιστοριούλες για το Χονγκ - Κονγκ, διότι εσείς στο Πεκίνο και τη Σανγκάη πήγατε! Πάπιες φάγατε και κάνατε τουρισμό, την Εκκλησία προλάβατε άραγε να την εκπροσωπήσετε; Αλήθεια, γιατί προ λίγων ημερών ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος πήγε στα ίδια μέρη μ' εσάς φορώντας κανονικά τα ράσα του, μαζί με την πολυπληθή και ρασοφόρο συνοδεία του;
Αναλυτικά η προκλητική απάντηση του αράσοτου Μητροπολίτη, για τον οποίον βοά ολόκληρη η Ζάκυνθος εδώ και χρόνια - και όχι φυσικά για τα...μπάνια του:
Σκληρή απάντηση δίνει αποκλειστικά μέσω της Romfea.gr ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σε όσους τον κατηγόρησαν επειδή εμφανίστηκε με πολιτική περιβολή και όχι με ράσα στην Κίνα.
«Τυφλοπόντικες των υπονόμων που λερώνουν από όπου κι αν περάσουν» χαρακτηρίζει εκείνους που ανέδειξαν ένα ανύπαρκτο θέμα, καθώς, όπως σημειώνει, ήταν υποχρεωμένος από τις κρατικές αρχές της Κίνας να μη φορά τα ράσα του.


Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στην Κίνα εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος σε διεθνή έκθεση για τον τουρισμό, ως επικεφαλής της συνοδικής επιτροπής θρησκευτικού τουρισμού.
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης διευκρινίζει πως φορούσε κοστούμι διότι υπήρχε προηγούμενη ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές πως απαγορεύεται ρητά στην μακρινή χώρα της Άπω Ανατολής οποιαδήποτε πολιτική και θρησκευτική έκφραση με οιονδήποτε τρόπο.
«Αυτή την ενημέρωση είχαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών, τον πρέσβη και τον πρόξενο. Στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου τα έγγραφα που το πιστοποιούν» ανέφερε στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Δωδώνης.
«Γι' αυτό και ο Μητροπολίτης Χονγκ Κόνγκ δεν τελεί Θ. Λειτουργίες. Μόνο η Ρωσική Εκκλησία έχει σχετική άδεια να τελείται η Θ. Λειτουργία στη ρωσική πρεσβεία και μπορούν να παρευρεθούν μόνο όσοι αποδεικνύουν με το διαβατήριό τους πως είναι Ρώσοι πολίτες”, σημειώνει ο κ. Χρυσόστομος.
“Λένε ότι πέταξα τα ράσα. Στην Κωνσταντινούπολη φοράνε ράσα; Ή μήπως ήμουν σε κανένα κλαμπ;” υπογραμμίζει με τον γνωστό καυστικό του τρόπο.
Σε εκείνους που δήθεν “κόπτονται” και “σοκάρονται” από την πολιτική αμφίεση του Μητροπολίτη Δωδώνης στην Κίνα και έκαναν “σημαία” την είδηση στο διαδίκτυο ο κ. Χρυσόστομος δίνει την απάντησή του:
“Έχω συνηθίσει να μην κάνω την πάπια και να μη δίνω απάντηση σε τυφλοπόντικες που βγαίνουν τη νύχτα από τους υπονόμους και λερώνουν από όπου κι αν περάσουν”, επισημαίνει με τον ιδιαίτερο δηκτικό του τρόπο.
“Και τους λέω πως θα ξαναφορέσω κοστούμι” συμπληρώνει ο Μητροπολίτης Δωδώνης, “αν αυτό επιβάλλεται και μπορώ μόνο με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσω την Εκκλησία να κάνουμε κάτι καλό”.
Και καταλήγει: “Και όσοι ενδιαφέρονται μπορώ να τους στείλω και μία φωτογραφία μου από τα μπάνια στη θάλασσα με το αντερί…”.

2 σχόλια:

  1. Γεωργία Παπουτσάκη28 Ιουνίου 2013 στις 7:11 μ.μ.

    Γιατί αναπαράγετε τις ασχήμιες του "Τυφλοπόντικα" Hellas Orthodoxy;

    Ανήκετε εσείς στο δικό του επίπεδο της συκοφαντίας και ύβρεως; Είχα άλλη εικόνα για αυτό το ιστολόγιο. Είλικρινά, λυπάμαι πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ γαι το σχόλιο σας...
    Πιό πολύ για τον χαρακτηρισμό σας.
    Μέ τέτοιου επιπέδου καιροσκόπους Ιεράρχες καλά παθαίνουμε...

    http://nefthalim.blogspot.gr/2013/06/blog-post_448.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...