Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

Σώστε τὰ Παιδιὰ τῆς Συρίας

Σώστε τὰ Παιδιὰ τῆς Συρίας

06ΦΕΒ.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,ο  Χριστός εν τω μέσω ημών.
Με απερίγραπτο ψυχικό άλγος παρακολουθούμε τα συγκλονιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή της Συρίας.
79BD532285279F657955D893034CBF28
Τα μεγαλύτερα θύματα του  πολέμου είναι τα παιδιά της Συρίας, που βλέπουν τις ζωές τους να διαλύονται και βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωπα με τη βία, την πείνα και τις ασθένειες, καταγγέλλει σε έκθεσή της η οργάνωση Save the children (Σώστε τα παιδιά), κάνοντας λόγο για δύο εκατομμύρια «ξεχασμένα θύματα».
syria-23-11-8
«Για εκατομμύρια παιδιά της Συρίας, η αθωότητα της παιδικής ηλικίας έχει αντικατασταθεί από τη σκληρή πραγματικότητα του αγώνα για την επιβίωση εν μέσω πολέμου», τονίζει η Save the children, προσθέτοντας ότι «δύο εκατομμύρια εγκλωβισμένα παιδιά βρίσκονται σε μόνιμο κίνδυνο, αντιμέτωπα με τον υποσιτισμό, τις ασθένειες, τον ψυχολογικό τραυματισμό». Η έκθεση αυτή έρχεται μία μέρα μετά την έκθεση της Unicef που προειδοποιεί ότι περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά στη Συρία κινδυνεύουν να αποτελέσουν «μια χαμένη γενιά». Στον αριθμό αυτό πρέπει να προστεθούν και εκείνα που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό. Ο ΟΗΕ εκτιμά πως οι μισοί Σύροι πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες, που έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο, είναι παιδιά.
syria9
Πριν από τρία χρόνια, οι ηγέτες των ανθρωπιστικών οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσαν επείγουσα έκκληση προς εκείνους που θα μπορούσαν να λήξουν τη σύγκρουση στη Συρία. Ζήτησαν να γίνει κάθε προσπάθεια για να σωθεί ο λαός της Συρίας. «Φτάνει πια», είπαν, ο πόνος και η αιματοχυσία.
Αυτό ήταν πριν από τρία χρόνια.
Τώρα, ο πόλεμος πλησιάζει στην έκτη βίαιη χρονιά του. Η αιματοχυσία συνεχίζεται. Ο πόνος βαθαίνει.
Η διαδικτυακή ομάδα-Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ, συνεχίζει την προσπάθεια συγκέντρωσης χρηματικών δωρεών,για την ενίσχυση των πεινασμένων παιδιών της Συρίας.
Στη Συρία τα παιδιά δεν πεθαίνουν μόνο από τις βόμβες. Πεθαίνουν και από την πείνα.
Ήδη στάλθηκε ο,τι ποσό είχε συγκεντρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2016.Αυτό  θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης όπως νερό (αφού το δίκτυο ύδρευσης σε πολλές πόλεις έχει αχρηστευθεί),γάλα,ψωμί και φάρμακα.
Εμείς που γράφουμε για τους αγίους, εμείς που γεμίσαμε το διαδίκτυο με Ορθόδοξα ιστολόγια για να γράφουμε για σταρετς, για Φιλοκαλίες και Γεροντικά κι άλλα διάφορα Πατερικά βιβλία, για αδιάλειπτες προσευχές με κομποσκοίνια, έχουμε υποχρέωση να μην αγνοούμε τους ομόθρησκούς μας στη Συρία, που  κάθε μέρα σφαγιάζονται και μαρτυρούν για το Χριστό.
Ας προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, ο καθένας όπως μπορεί.
Βέβαια η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας ,δημιουργεί σοβαρότατα εμπόδια στην προσπάθειά μας .Όμως οι φιλάνθρωπες διαθέσεις φίλων και μελών μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε.
Έτσι απευθυνόμαστε και σε όποιον άλλο μπορεί και θέλει να συμμετέχει στην προσπάθειά μας αυτή να καταθέσει την οποιοδήποτε δωρεά του στον  στον λογαριασμό.
Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.
(IBAN, GR 6102604690000640100058162)
SWΙFT CODE(BIC). ERBKGRAA.
(Δικαιουχος π.Δημήτριος Αθανασίου)


Επειδή θα εκδοθούν και αποδείξεις από Ιεραποστολικό σύλλογο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε, παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση διαμονής).
Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι το e-mail επικοινωνίας είναι: fdathanasiou@gmail.com
Για την διαδικτυακή ομάδα -ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-
π. Δημήτριος Αθανασίου
Άρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...