Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2013

Αυτόκλητη «συνήγορος» των δαιμονίων η Πιπιλή Με πρότασή της στη Βουλή ζητά να αφαιρεθούν τα ονόματα των Αγίων μας από τις στάσεις του Μετρό, των τρόλεϊ και του τραμ επειδή μπερδεύεται!!!



Να αφαιρεθούν τα ονόματα Αγίων και εκκλησιών από τις στάσεις των τρόλεϊ, του Τραμ και του Μετρό ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή!!! Και ο λόγος που η κατά τα άλλα «ορθόδοξη χριστιανή» βουλευτής της ΝΔ είναι γιατί η ίδια μπερδεύεται (!!!) από τα ονόματα των Αγίων και αντί να μεταβεί -φαίνεται πως επιχειρεί να μας πείσει πως κινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς- στον Άγιο Αντώνιο μεταβαίνει στον Άγιο Δημήτριο!
 «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο». Η εν λόγω κυρία βουλευτής πιστεύει πως απευθύνεται σε ηλιθίους και φαίνεται πως τρέφει την πεποίθηση ότι δεν θα διακρίναμε ότι πίσω από την δήλωσή της αυτή κρύβεται μία συντονισμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια που αποβλέπει στη μετατροπή του ελληνικού κράτους - υποτελούς όπως το κατάντησαν στην τρόϊκα και στους δανειστές- σε θρησκευτικά αδιάφορο κράτος... Θεωρεί ότι δεν θα κατανοούσαμε τη σκοπιμότητα της πρότασης, η οποία κατά την αποψή μας αποτελεί βάση αποδοχής για όλους αυτούς που εκφράζουν τα κέντρα του μυστηρίου της ανομίας...
Γιατί αδυνατώ πράγματι να πιστέψω πως είναι τόσο, μα τόσο φτωχή στο μυαλό, ώστε να μπερδεύεται από τα ονόματα των Αγίων -ηρώων της Ορθόδοξης πίστης μας!
Κι αν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε μετα λόγου γνώσεως επισημαίνουμε την αποκλειστική ευθύνη, για την τραγική κατάσταση της την έχουν οι ψηφοφόροι της, οι οποίοι δεν διέγνωσαν εγκαίρως το πρόβλημά της και την ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί!
Ίσως η εν λόγω κυρία βουλευτής -δεν θέλω καν να την αποκαλώ συνάδελφο δημοσιογράφο- πιστεύει ακράδαντα πως η αφαίρεση των αγίων -ηρώων της ορθόδοξης πίστης μας και αδιάλειπτων πρεσβευτών των χριστιανών θα την βοηθήσει να ξεδιαλύνει το θολωμένο νου της, ώστε να μην μπερδεύετε... Πιθανόν και η από μέρους της ψήφιση του μνημονίου να έγκειται στο πρόβλημά της τούτο!
 Γι’ αυτό προτείνει -λέτε να της το σύστησε ο προσωπικός ιατρός της- αντί των ονομάτων των αγίων να δοθούν ονόματα επιφανών Ελλήνων, όπως λ. χ. του Αντώνη Τρίτση του μεγάλου πολιτικού και πολεμίου της Εκκλησίας μας ή της Μαρίας Κάλλας, που ζήτησε να καεί και τη στάχτη της να την σκορπίσουν στο Αιγαίο!!!
«Γιατί να μην δοθεί το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε μία από τις στάσεις η ονόματα επιφανών Ελλήνων που δόξασαν την χώρα. Γιατί να μην προσθέσουμε, είπε, στη στάση "Μέγαρο Μουσικής" και το "Μαρία Κάλλας"», διερωτήθηκε! Οι Άγιοι για την εν λόγω κυρία, που δυστυχώς απευθύνεται σε Ορθοδόξους Χριστιανούς για να την ψηφίσουν, όπως αφήνει εμμέσως να εννοηθεί δεν δόξασαν την πατρίδα μας σε σύγκριση με τους πολιτικούς ήρωες και τους τραγουδοποιούς...
Το τραγικό πάντως στην όλη υπόθεση είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε μαζί της!!!
Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται κάποια μεταμεσονύχτια ώρα, τότε που είθισται να κυκλοφορούν κατά τη λαϊκή παράδοση οι βρυκόλακες και τα ταγκαλάκια, να περάσουν τροπολογία μετονομασίας των σταθμών που φέρουν ονόματα των αγίων μας, μιμούμενοι το παράδειγμα του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη που απαγόρευσε πέρυσι το Πάσχα στους εκφωνητές του Δημοτικού Σταθμού να λένε το καθιερωμένο παραδοσιακά «Χριστός Ανέστη» αντί της καλημέρας (!!!) για να μην νιώθουν άσχημα οι λαθρομετανάστες...
Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου με προέτρεπε να επικαλούμαι κάθε φορά τους Αγίους για να τρέπονται σε φυγή τα δαιμόνια και να ακολουθώ την οδό της αρετής που ο Χριστός διδάσκει για να προοδεύω στη ζωή μου! «Τα δαιμόνια ενοχλούνται και διώκονται από τους αγίους μας», μου έλεγε χαρακτηριστικά! Λέτε η συντηρητική στο φρόνημα καπιταλίστρια βουλευτής κυρία Πιπιλή, αν και δημοσιογράφος να λειτουργεί ως συνήγορος των δαιμονίων; Τι άραγε άλλο μπορούμε να υποθέσουμε;
Πάντως οφείλουμε να την θαυμάσουμε για το θάρρος της να κυκλοφορεί ακόμη, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων της βουλευτών ελεύθερη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κοντά στους ψηφοφόρους της και να μην προπηλακίζεται, ως είθισται το τελευταίο διάστημα. Αυτό συνιστά σοβαρό στοιχείο για να την προτείνουμε για να λάβει βραβείο Γκίνες.
Καλοί μου χριστιανοί δεν φταίει η «συνήγορος» των δαιμονίων, αυτή τη δουλειά της κάνει -και την κάνει καλά- γι’ αυτούς που την στηρίζουν και την επιλέγουν στις λίστες τους όπως λ. χ. του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Φταίμε εμείς που επιτρέψαμε σ’ ανθρώπους χωρίς χριστιανικό ήθος και καρδιά να μας οδηγήσουν στην υποτιθέμενη γι’ αυτούς ευημερία και ανάπτυξη... Για το λόγο αυτό σας προτείνω καλοί μου χριστιανοί στις επικείμενες κοντινές -όπως πιστεύουμε -εθνικές εκλογές μη την ξεχάσετε...

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...