Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Ένας ιερέας με περίσσευμα καρδιάς και ψυχής!


Ένας ιερέας με περίσσευμα καρδιάς και ψυχής!


Ο γέροντας εφημέριος της Κεστρίνης π. Κυριάκος Γκίκας μοιράζει απλόχερα την αγάπη του σε δοκιμαζόμενους ανθρώπους.

"Η ομορφιά του καθ' ενός δεν είναι η ομορφιά του είναι το τι αισθάνεται για τσ' άλλους η καρδιά του", λέει μια Κρητική μαντινάδα!

Μερικά πράγματα είναι αλήθεια ότι δεν κρύβονται... και πόσο μάλλον η αγάπη για το συνάνθρωπο, η ευλογία του να δίνεις, να βοηθάς ανιδιοτελώς και να το κάνεις χωρίς να σε ενδιαφέρει να το "διατυμπανίσεις"!!!

Μια τέτοια περίστωση είναι ο γέροντας εφημέριος της Κεστρίνης π. Κυριάκος Γκίκας ο οποίος μοιράζει τρόφιμα και γλυκά (κρουασάν κ.λπ.) σε μικρά αλβανάκια, τα οποία περιμένουν στην κυριολεξία ως μάνα εξ ουρανού την προσφορά του. Δεν μπορεί να τα βλέπει να υποφέρουν και κάνει ό,τι μπορεί για να τα βοηθήσει.

Φωτεινό παράδειγμα ενός ανθρώπου που τιμάει τα ιερατικά άμφια που φοράει, δοξάζοντας το όνομα του Θεού αφού τέτοια είναι αγάπη στην μαθητεία της ζωής, στο δρόμο της προσφοράς, στην αγκαλιά της Ορθοδοξίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...