Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Ανοιχτή επιστολή σε έναν άνεργο νέο Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

   Σήμερα που σου γράφω είναι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Δεν σε είδα στην εκκλησία!   Ίσως σε έμαθαν πως οι Τρεις Ιεράρχες δεν έχουν σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.  Δεν θα ήσουν αδιάφορος για τους αγίους, αν ήξερες πως αυτό που έκαναν στους αγίους χθες, κάνουν σε σένα σήμερα. Οι ίδιοι άνθρωποι που συκοφάντησαν τους αγίους και σε απομάκρυναν από αυτούς.
       Αν γνώριζες την αλήθεια για τους αγίους δεν θα ήσουν μακριά από την εκκλησία. Θα σύγκρινες την ιδέα που έχουν για σένα η εκκλησία κι οι άγιοί της με αυτήν που έχουν  αυτοί που συκοφαντούν την εκκλησία και τους αγίους της.
       Η ιδέα της εκκλησίας για τον άνθρωπο και ειδικά για τους νέους είναι ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι μέσον για οποιοδήποτε σκοπό. Κι εσύ τώρα είσαι μέσον για να διατηρούνται στην εξουσία αυτοί που την κατέλαβαν. Έτσι γινόταν πάντα από τα μυθικά χρόνια ακόμα. Ο μυθικός βασιλιάς των Αθηνών έστελνε στον Μινώταυρο τριάντα νέους και νέους (ο αριθμός είναι συμβολικός) για να διατηρήται στην εξουσία.
       Σε κρατούν αγαπητέ μακριά από την εξουσία, για να μην ακούσεις το μήνυμά της, ότι είσαι μέσον  για να διατηρούνται στην εξουσία οι πολιτικοί που κατέλαβαν την εξουσία καταδολιεύοντας τις μεθόδους εκλογής.
        Ποιο είναι το μήνυμα της εξουσίας σε σένα σήμερα; Ότι δεν είσαι άξιος όπως οι άλλοι νέοι να εργάζεσαι και να είσαι κύριος του εαυτού σου. Πώς το δέχθηκες αυτό; Πρώτα σου έμαθαν να μην πιστεύεις στον εαυτό σου. Ύστερα να μην πιστεύεις στους άλλους και στο Θεό. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις, αν δεν γίνεις μέσον για να διατηρούνται στην εξουσία αυτοί που έχουν την υποστήριξη του κατεστημένου. Σε έμαθαν να νιώθεις λύπη για τον εαυτό σου. Σε αχρηστεύουν. Δεν είσαι μέσα στη δομή της κοινωνίας. Σε σκοτώνουν ηθικά.Στη δομή της κοινωνίας είμαστε όταν συμβάλουμε σ΄ αυτήν. Είσαι έξω από τα προστατευτικά τείχη του κατεστημένου που φυλάει τον εαυτό του.
      Το ίδιο έκαναν στο Χριστό. .Τον έβγαλαν έξω από τα τείχη και εκεί τον σταύρωσαν. Το κατεστημένο την εποχή του Χριστού ονομαζόταν "παρεμβολή". Έξω της παρεμβολής σταύρωσαν το Χριστό. Το σταυρό του εμείς το κάνουμε σύμβολο δύναμης και νίκης των αδικημένων. Το ίδιο έκαναν τους αγίους, τους θανάτωναν έξω της παρεμβολής. Οι άγιοι με τη θέλησή τους έμεναν εκτός του κατεστημένου για να έχουν επάνω τους το όνειδος του Ιησού.
      Θα ήθελες να μοιάζεις με αυτούς που σε χρησιμοποιούν ως μέσον για τους παράνομους σκοπούς τους; Οπωσδήποτε όχι. Να είσαι περήφανος που είσαι έξω από το κατεστημένο. Το κατεστημένο, η αρχαία παρεμβολή ήθελε τους αγίους αποθαρρυμένους, το ίδιο θέλει να είσαι κι εσύ. Αυτό το σκοπό έχει η άθλια τρομοκρατία που ασκεί σε βάρος των φτωχών. Όσο θα δέχεσαι την τρομοκρατία τους θα εξυπηρετείς το σκοπό τους. Οπωσδήποτε δεν θέλεις να εξυπηρετείς το σκοπό τους. Αναζήτησε το Θεό που δίνει ενθάρρυνση, τον Ιησού που συμβαδίζει με την αποθάρρυνση και μετατρέπει τις ήττες σε νίκες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...