Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ εκπονούν τα νέα Προγράμματα Σπουδών για τα Θρησκευτικά

 Ως γνωστόν η Ομάδα εργασίας για την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών και των βιβλίων Θρησκευτικών Δημοτικού και Γυμνασίου συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή στην συντριπτική τους πλειοψηφία Θεολόγων του νεοσύστατου συνδέσμου Θεολόγων ΚΑΙΡΟΣ, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείστηκαν από αυτήν τα μέλη τόσο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων όσο και του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης. Τόσο η ΠΕΘ όσο και ο Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης με Επιστολές τους προς την Υπουργό Παιδείας αφενός διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό τους από την Ομάδα εργασίας αφετέρου ζήτησαν την ανασυγκρότηση της Ομάδας αυτής. Καμία όμως υπουργική απάντηση δεν έλαβαν προς το παρόν. Εμείς ως ιστολόγιο ζητάμε από την πρώτη στιγμή την δημοσιοποίηση των ονομάτων των Θεολόγων που μετέχουν στην Ομάδα εργασίας τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τον ΚΑΙΡΟ. Καμία όμως τέτοια γνωστοποίηση δεν έγινε μέχρι στιγμής.
Σημερινό ωστόσο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Παιδείας μας ενημερώνει για τα ονόματα κάποιων Θεολόγων που μετέχουν στην Ομάδα εργασίας... Το έγγραφο αφορά στην «Έγκριση μετακίνησης για εκτέλεση υπηρεσίας των εκπαιδευτικών, Σχολικών Συμβούλων και μελών ΔΕΠ, από την έδρα τους προς την Αθήνα και επιστροφή όπως περιγράφεται αναλυτικά στους συνημμένους πίνακες στο πλαίσιο της πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο πρόγραμμα σπουδών».

Στον 3ο συνημμένο Πίνακα που αφορά στο επιστημονικό πεδίο «Θρησκευτικά» αναφέρονται οι εξής εκπαιδευτικοί:



Οι 4 πρώτοι από τους επτά αυτούς εκπαιδευτικούς είναι Θεολόγοι (οι άλλοι ανήκουν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Και οι τέσσερις αυτοί Θεολόγοι είναι μέλη του ΚΑΙΡΟΥ! Τυχαίο;

Και μια ακόμη λεπτομέρεια. Το έγγραφο αυτό μας γνωστοποίησε το όνομα ενός τουλάχιστον Θεολόγου από αυτούς που αποσπάστηκαν φέτος σε Μητροπόλεις και των οποίων οι αποσπάσεις δεν δόθηκαν ποτέ στην δημοσιότητα. Πρόκειται για τον Συντονιστή της γνωστής πατρομάχου Ακαδημίας του Βόλου και κύριο εισηγητή της «μεταπατερικής θεολογίας» Παντελή Καλαϊτζίδη που είναι αποσπασμένος στην «Μητρόπολη του Βόλου». Φαίνεται πως αν και έχει μάλλον πολύ καιρό να διδάξει στις τάξεις του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου, στο οποίο ανήκει, έχει όμως λόγο τώρα για τα νέα προγράμματα σπουδών και τα νέα βιβλία Θρησκευτικών. Να περιμένουμε και ενσωμάτωση των «μεταπατερικών» θεολογικών του απόψεων στα νέα βιβλία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...