Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

Στο πλευρό των "Αγανακτισμένων" ο Κρήτης Ειρηναίος

eirinaiosΣτην Πλατεία Ελευθερίας , σημείο συγκέντρωση των αγανακτισμένων του Ηρακλείου το τελευταίο δεκαήμερο, βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος, ο οποίος μάλιστα πήρε το μικρόφωνο και μίλησε στους συγκεντρωμένους.
Ο Άγιος Κρήτης, ο οποίος δεν έχει κρύψει την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, αφού πρωτίστως έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την περιουσία της Εκκλησίας και τη φορολόγηση της, επεσήμανε ότι μπορεί κάποιος να πει ότι θέλει για το πρόσωπο του αλλά πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Εκκλησία
Εξέφρασε την συμπαράσταση του στον ιδιαίτερο αυτό αγώνα που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα. Καταννοώ απολύτως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των "αγανακτισμένων"
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πόρτα του είναι συνέχεια ανοιχτή για όποιον θα ήθελε να τον επισκεφθεί και είτε να ζητήσει την βοήθεια του είτε απλά να συζητήσει μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...