Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

Πατρών "Ποιμένες και κλήρος θα δώσουν και το αίμα τους για την πατρίδα" (Φώτο)

  undefinedΜε λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα στην Νήσο Σύρο ο εσπερινός, για την εορτή του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Δωροθέου Επισκόπου Τύρου, όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β.
Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σάμου Ευσεβίου, Καισαριανής Δανιήλ, Σερρών Θεολόγου, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Κορίνθου Διονυσίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Ηλιουπόλεως Θεοδώρου, Λευκάδος Θεοφίλου, Κηφισίας Κυρίλλου, Φαναρίου Αγαθαγγέλου, Ανδρούσης Θεοκτίστου και Σύρου Δωροθέου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο εορτάζων Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, καλωσόριζε τους εκλεκτούς όπως χαρακτήρισε αδελφούς αρχιερείς στην πρωτεύουσα πόλη των πόλεων του Αιγαίου την Ερμούπολη.
Ο κ. Δωρόθεος έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Ναού, καθώς και στα σημαντικά έργα ανακαινίσεως που έγιναν, ενώ αναφέρθηκε και στους θησαυρούς που φυλάσσονται εντός αυτού.
Εν συνεχεία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι ξεχωριστή μέρα σήμερα που βρισκόμαστε σήμερα στο ευλογημένη νησί της Σύρου, για να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου».
Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, ενώ επεσήμανε ότι ο «ελληνικός λαός έχει κατανοήσει τις θυσίες, που έχει κάνει ο κλήρος , όπου είναι έτοιμοι να κάνουν και σήμερα την οποιαδήποτε θυσία και να δώσουν και το αίμα τους ακόμη εάν χρειαστεί για να ζήσει και να αναπτυχθεί πνευματικά ο ευλογημένος λαός της Ελλάδος».
«Είναι αλήθεια στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, που εξέλειπε εν πολλοίς η ελπίδα και ο άνθρωπος δεν έχει που να ακουμπήσει, υπάρχει εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και στα πρόσωπα των Αγίων ποιμένων», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πατρών, απευθυνόμενος προς τον κ. Δωρόθεο τόνισε: «Πολυαγαπημένε άγιε αδελφέ μας, εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, όταν το ποίμνιο σας σκέφτεται να ευφραίνεται ο νους του, και όταν προφέρει το όνομα σας, να γλυκαίνετε το στόμα του».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την RomfeaTv:


















undefined

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
    Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
    1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
    2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
    3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
    4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

      Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...