Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2011

Στο Μυλοπόταμο, σήμερα το πρωί


29.JPG
Επέστρεψα σήμερα μετά από ολιγοήμερο προσκυνηματικό ταξίδι στο Άγιο Όρος. Ξεκινώ τις εντυπώσεις με τη δημοσίευση φωτογραφιών και ενός μικρού video από τη σημερινή επίσκεψη στο Ιερό Κάθισμα του Αγίου Ευσταθίου, τον Μυλοπόταμο.
Χαράματα πριν ανατείλει ο ήλιος βρισκόμαστε στον Μυλοπόταμο και η κορυφή του Άθωνα προβάλλει πάνω από τα σύννεφα, μια μέρα που στο Άγιο Όρος γιορτάζουν τον Προφήτη Ηλία (20.7/2.8).
01.JPG
03.JPG
Ο Γέροντας Επιφάνιος και ο Μοναχός Ιωακείμ ποσκάλεσαν τους Μαρουδιώτες Ιερομονάχους Γέροντα Μακάριο και π. Παύλο να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία. Ο πατήρ Συμεών από τη Θεσσαλονίκη και πέντε λαϊκοί συνοδεύσαμε τους ιερείς στον Μυλοπόταμο.
Με τις φωτογραφίες που ακολουθούν θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την εικόνα του σημερινού πρωινού.
Ανατολή του ηλίου:
06.JPG
07.JPG
08.JPG
Στην εκκλησία:
09.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
17.JPG
18.JPG
19.JPG
20.jpg
21.JPG
.
Στη τράπεζα:
22.JPG
23.JPG
24.JPG
Στο κιόσκι, κουβεντούλα και αποτυχημένες προσπάθειες, λόγω νέφωσης, να παρατηρηθεί η κορυφή του Άθω με τον τηλεφακό του Σάκη.
25.JPG
26.JPG
27.JPG
πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...