Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Αυγούστου 02, 2015

ΠΑΤΡΑ: Ξίνισε τα μούτρα του ο παπάς… γιατί ήθελε χοντρό φακελάκι! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ Ο... ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ



papas-kriti-tsakwmos-me-dimarxoΠου κοιτάζει τα ζευγάρια γνωστός ιερέας της Πάτρας, ο οποίος «λειτουργεί» σε εκκλησία που γιορτάζει… το καλοκαίρι; Στις τσέπες! Αρκετοί ιερείς είναι γνωστοί για την φιλοχρηματία τους, όμως ο συγκεκριμένος… ξεπερνά τους πάντες!Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλε ζευγάρι, απευθύνθηκε στον συγκεκριμένο ιερέα, αφού είχε επιλέξει την εκκλησία στην οποία λειτουργεί για την πραγματοποίηση διπλού μυστηρίου. Γάμου και βάπτισης! Όταν ο παπάς άκουσε πως το ζευγάρι θα βάπτιζε κιόλας και μάλιστα… Σάββατο, άρχισε τις «γκρίνιες»: Μα τι λέτε τώρα, και γάμος και βάπτιση και Σάββατο; «Μα η εκκλησία θα χάσει, γιατί θα στερηθεί μία τελετή» τους είπε ο παπάς και όπως ήταν φυσικό οι μελλόνυμφοι έμειναν… με ανοιχτό το στόμα!Η συνέχεια όμως ήταν εκπληκτικότερη! Την ημέρα του διπλού μυστηρίου, ο παπάς τους πλησίασε και πάλι! Και ενώ το παιδί προετοιμαζόταν για την βάπτιση, τους ρώτησε ευθέως… «πόσα χρήματα θα αφήσουν για την εκκλησία»! Το ζευγάρι του παρέδωσε έναν φάκελο μέσα στον οποίον υπήρχαν 90 ευρώ, ο ιερέας τον άνοιξε και τότε έγινε… ταύρος! «Τι πράγματα είναι αυτά; 90 ευρώ θα δώσετε για το παιδί σας»; τους είπε. Ο γαμπρός πήρε τον λόγο και εξήγησε στον παπά ότι … «τόσα διέθεταν» ενώ η νύφη που είχε γίνει έξω φρενών… με δυσκολία κρατούσε το στόμα της κλειστό! Ο ιερέας δεν μπορούσε να συγκρατήσει την δυσφορία του και συνεχώς «μουρμούραγε»! Ακόμη και το μυστήριο… άρον άρον το τελείωσε! Φαινόταν πως «ήλπιζε» πως το ζευγάρι θα δώσει… και άλλον φάκελο με χρήματα (για τον γάμο που θα ακολουθούσε) ωστόσο μετά και το δεύτερο μυστήριο… απογοητεύθηκε ακόμη περισσότερο! Οι νεόνυμφοι δεν του έδωσαν χρήματα κι εκείνος έχοντας γίνει… πυρ και μανία αποφάσισε να τους εκδικηθεί! Στην κυριολεξία (με την δικαιολογία ότι άργησαν) τους πέταξε έξω από τον Ιερό Ναό. «Έκλεινε τις πόρτες, ούτε να φωτογραφίες μέσα στην εκκλησία δεν μας άφησε να βγάλουμε» μας είπαν. Ο παπάς έμεινε στα 90 ευρώ και φυσικά δεν γνωρίζουμε αν τα συγκεκριμένα χρήματα πήγαν υπέρ των σκοπών της εκκλησίας ή… στην τσέπη του! Θέλουμε όμως να πιστεύουμε πως ο έλεγχος που ούτως ή άλλως κάνει ο Μητροπολίτης (με βάση τον αριθμό των μυστηρίων που τελούνται σε κάθε εκκλησία) θα αποδείξει κατά πόσο ο συγκεκριμένος ιερέας έχει αυξήσει την προσωπική του περιουσία από τα «τυχερά» των γάμων και βαπτίσεων!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...