Ο Robert Royster γεννήθηκε σε μία οικογένεια βαπτιστών.
Από μικρός μελετούσε την Αγία Γραφή και κατάλαβε ότι το πνεύμα της Αγίας Γραφής και το πνεύμα του προτεσταντισμού είναι ασυμβίβαστα.
Το 1941 βαπτίστηκε ορθόδοξος μαζί με την αδελφή του.
Το 1941-1943 σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τέξας.Από το 1943 υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό ως διερμηνέας της ιαπωνικής γλώσσας.Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας αποπεράτωσε τις σπουδές του παίρνωντας τον τίτλο του Master of Arts στην ισπανική γλώσσα και έγινε καθηγητής ισπανικής φιλολογίας.
Το 1954 χειροτονήθηκε ιερέας και ποίμανε στον ναό του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Ντάλλας μέχρι το 1969. Στις 29 Ιουνίου 1969 χειροτονήθηκε βοηθός επίσκοπος στην επαρχία του Σαν Φραντσίσκο και της Δύσης(Diocese of San Francisco and the West).
Το 1978 ορίστηκε να ποιμάνει την Επαρχία του Νότου(Diocese of Dallas and the South)η οποία περιελάμβανε τις ακόλουθες πόλεις:Alabama, Arkansas, North Carolina,South Carolina ,Florida,Georgia, Kentucky,Louisiana,Mississippi,New Mexico, Oklahoma, Tennessee, Texas și Virginia.
Το 1993 έλαβε τον τίτλο του αρχιεπισκόπου και απο τον Νοεμβριο του 2008 εως τον Μάρτιο του 2009 ως αρχαιότερος στην τάξη ήταν τοποτηρητής της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής.
Εκοιμήθη στο Ντάλλας στις 15/28 Αυγούστου 2011.
Το λείψανο του βρέθηκε άφθαρτο εχθές 4 Μαρτίου 2015.Βέβαια είναι νωρίς ακόμη να πούμε εάν είναι ένας νέος Άγιος της εκκλησίας.Ας γίνει το θέλημα του Θεού.Το λείψανο θα μεταφερθεί στον ναό του Αγίου Σεραφείμ στο Ντάλλας.
Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης proskynitis.blogspot
Υπάρχει σελίδα στο facebook αφιερωμένη στον επίσκοπο Δημήτριο Archbishop Dmitri (Royster) of Blessed Memory
Άλλα σχόλια στο Death to the world στο Facebook
το είδαμε εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά