Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2016

Πρωτοφανές παραλήρημα Αμβροσίου για το προσφυγικό! "Δεν τους θέλουμε στην περιοχή γιατί είναι Ισλαμιστές -Να ναυλώσουμε πλοίο και να τους στείλουμε στην Ευρώπη"

Αιγιάλεια:Πρωτοφανές παραλήρημα Αμβροσίου για το προσφυγικό! "Δεν τους θέλουμε στην περιοχή γιατί είναι Ισλαμιστές -Να ναυλώσουμε πλοίο και να τους στείλουμε στην Ευρώπη" Τι έγραψε σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων στο προσωπικό του Ιστολόγιο
Την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού επελεξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος για το νέο του... διαδικτυακό χτύπημα που αφορά αυτή τη φορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την προοπτική δημιουργίας χώρων φιλοξενείας προσφύγων στην περιοχή. Ο ίδιος, κόντρα στην γραμμή της επίσημης Εκκλησίας που κάνει ό,τι μπορεί να συνδράμει τους πρόσφυγες, γράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο :
"ΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΝΘΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!
Μέ πολλούς τρόπους μέχρι σήμερα έχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει -κατά το μέτρο των δυνάμεών μας- την αγάπη μας, τόσο ως θεσμός -Ιερά Μητρόπολις-, όσο και ως άτομο, πρός τούς ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι με βάρκες και με κίνδυνο της ζωής τους αποβιβάζονται συνεχώς κατά χιλιάδες στα νησιά μας, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη!
Υπενθυμίζουμε σε όσους το χρειάζονται, ότι ως ένδειξη της αγάπης μας πρό ολίγου καιρού αποστείλαμε στην Αθήνα (πλ. Βικτωρίας κλπ) 1.000 μερίδες εκλεκτού φαγητού, αλλά καί λιχουδιές και δωράκια για τα παιδάκια των μεταναστών και προσφύγων, χωρίς κάποιος να μας το ζητήση! Επίσης με ειδικό απεσταλμένο μας στην νήσο Ρόδο, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, επισκεφθήκαμε επί τούτω καί παρεδώσαμε στα χέρια της και σε μετρητά το χρηματικό ποσόν των 2.000 € σε μια ταλαίπωρη έγγυο μητέρα-μετανάστη, η οποία πέντε μόλις ημέρες μετά την αποβίβασή της εγγένησε το μωρό της!
Τα γράφουμε όλα αυτά, όχι για να μας επαινέσετε, αλλά -κατ' ανάγκην- σαν εισαγωγή για τις παρακάτω σκέψεις μας.
Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ο Εντιμότατος Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Κατσιφάρας έχει συγκαλέσει σε Σύσκεψη τους Αρχιερείς της περιοχής της ευθύνης του, τους κ.κ. Δημάρχους και άλλους παράγοντες της Δημοσίας Διοικήσεως, προκειμένου να διερευνήσουν την δυνατότητα εξευρέσεως καταλλήλων καταλυμμάτων για την εγκατάσταση ενός αριθμού μεταναστών στην περιοχή μας.
Ο υποσημειούμενος αδυνατεί να παρίσταται στην εν λόγω Σύσκεψη, καθ' όσον την ίδια ημέρα καί ώρα εμείς εορτάζουμε τα ελευθέρια της ιστορικής πόλεως των Καλαβρύτων από τον Τουρκικό ζυγό!
'Ετσι λοιπόν, κατ' ανάγκην, δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας πάνω στο καυτό αυτό ζήτημα από την θέση αυτή.
Και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας βροντοφωνάζουμε:
ΟΧΙ!ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΙΦΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΉΣΟΥΝ!
Τούς αγαπάμε, τους συμπονάμε, τους δεχόμεθα, τους ταΐζουμε, τούς ντύνουμε, τους προστατεύουμε κλπ. αλλά μόνον ως περαστικούς από τόν τόπο μας, ως διαβατάρηδες! Δεν αντέχουμε για να τους κρατήσουε μόνιμα κοντά μας! Διότι:
  • Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας!
  • Δεν ταιριάζουν τα ήθη και τά έθιμά μας!
  • Δεν μας αρέσει ο πολιτισμός τους!
  • Δεν αποδεχόμεθα την θρησκεία τους!
  • Δεν θέλουμε να υποκύψουμε στα πονηρά κόλπα και τα σατανικά σχέδια των Μεγάλων του κόσμου τούτου, οι οποίοι θέλουν την διάλυση της Ελλάδος μας!
  • Οι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Ηγήτορες αρνούνται να τους δεχθούν στη Χώρα τους!
  • Οι Αυστριακοί π.χ. έκλεισαν τα Σύνορα της Αυστρίας!
  • Οι Γερμανοί επανεστάτησαν!
  • Οι Βαλκάνιοι έκλεισαν και αυτοί τα Σύνορά τους!
  • Οι Τουρκαλάδες ασταμάτητα τους ξεφορτώνουν στα νησιά μας!
  • Δεν θέλουμε από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας τα όποια και όσα ευρω-εκατομμύριά τους σαν αποζημίωση!
  • Οι ισχυροί της Γης ας προσπαθήσουν νά εύρουν κάποια άλλη λύση. Ας σπάσουν το κεφάλι τους και ας κόψουν το λαιμό τους! Ας χάσουν τον ύπνο τους!
  • Ναί! Ας εύρουν κάποια άλλη λύση!
  • Η Ελλάδα μας δεν δέχεται να την κατακρεουργήσουν!
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο. Να μη δεχθούμε τους μετανάστες στην Πελοπόννησο! Ας κρατήσουμε καθαρόαιμο τόν εαυτό μας και τον πληθυσμό μας! Ας περιφουρήσουμε την Ορθόδοξο Πίστη μας και Παράδοσή μας! Ας περιφρουρήσουμε την Γλώσσα μας και τον Πολιτισμό μας! 
Οι μετανάστες αυτού του τύπου
ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!
Δέν το είδατε χθές; Κάπου στην Βόρειο Ελλάδα αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα του Ερυθρού Σταυρού, μόνο και μόνο επειδή στα χαρτοκιβώτια επάνω υπήρχε το σήμα του + σταυρού, δηλ. το παγκοσμίως καθιερωμένο σήμα αναγνωρίσεως του Ε.Ε.Σ., ο γνωστός κόκκινος Σταυρός!
Καί όχι μόνον δε εδέχοντο τα τρόφιμα της αγάπης μας, αλλ'επί πλέον δαιμονιωδώς εφώναζαν: «Not halal», δηλ. είναι ακάθαρτα! Ήσαν ακάθαρτα, μόνον και μόνον επειδή τα χαρτοκιβώτια είχαν επάνω τους το σημείον του σταυρού!!!!
Επί τέλους ας παραδειγματισθούμε από ό,τι συμβαίνει στη Σουηδία: Διαβάζουμε σε επιστολή μαθητών δημοτικού: «Φοβόμαστε, δεν θέλουμε να ξαναπάμε σχολείο»! Και τούτο, διότι έχει κυριαρχήσει ο τρόμoς στα ντόπια παιδάκια του Δημοτικού! Τα προσφυγόπουλα, από τά οποία έχει γεμίσει το σχολείο τους, «χτυπάνε και στραγγαλίζουν τους Σουηδούς μαθητές»! «Οι ξυλοδαρμοί, οι κλωτσιές, τα πνιξίματα και ο εξευτελισμός έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα στο Κεντρικό Σχολείο στο Kristianstad»(βλ. redskywarning.blogspot.gr/2016/03/blog-post_17.html).
Όσοι συμφωνούν με τις θέσεις μας, ας το εκφράσουν! Ας εύρουν ένα τρόπο να το δηλώσουν! 
Αίγιον, 21 Μαρτίου 2016
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Μόλις προχθές 15 Μαρτίου ε.έ. αποστείλαμε στους αρμοδίους Υπουργούς την κατωτέρω επιστολή μας. Δεν θέλαμε να την δημοσιοποιήσουμε. Πλήν όμως τώρα πλέον η ανάγκη το επιβάλλει! Προτιμάμε να στερηθούμε και να προσφέρουμε χρήματα για την ναύλωση πλοίου και την μεταφορά μεταναστών στην Ε.Ε., παρά να τους στεγάζουμε, να τους ταϊζουμε κλπ. συνεχώς στην δύσμοιρη Χώρα μας καί στό τέλος να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα και αξιοπρέπεια! Μέ τήν ναύλωση πλοίων για την μεταφορά τους σε χώρες της Ε.Ε. και το δικό τους πρόβλημα θα λυθή, αλλά και το δικό μας! Θα περισώσουμε την Ορθοδοξία μας καί την εθνική μας ταυτότητα, δηλ. την Ελλάδα μας"!
το είδαμε εδώ

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ...
    ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΙΟΥΣ;;ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΙΑΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ...
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΒΡΕΦΟΣ,ΑΛΛΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ -ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...